Yargıtaydan 'DEM' onayı geldi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısa ismi olarak "HEDEP"e onay vermeyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DEM Parti olarak değiştirilen yeni kısa ismi kabul etti.

Yargıtaydan 'DEM' onayı geldi
Yayınlanma:

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) kısaltmasına onay vermeyen Yargıtay, parti tarafından yapılan isim değişikliğini kabul etti. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, 4. Olağanüstü Kongre'yi düzenleyerek isim değişikliğine gitti ve yeni adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak belirledi. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HEDEP kısaltmasının daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi'ni (HADEP) çağrıştırdığı gerekçesiyle bu ismi kabul etmedi. Başsavcılık, benzerliğin Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğunu iddia etti ve partiye kısa isminin değiştirilmesi talimatı verdi.

Parti, bu talep üzerine 11 Aralık'ta kısa ismini 'DEM Parti' olarak değiştirdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bu değişikliği kabul ederek partiye onay verdi. Değişiklik, resmi internet sitesinde DEM Parti adı ve yeni logo ile birlikte görülebilmektedir.

DEM Parti'nin değişikliği sonrasında 24 Kasım'da tekrar kurulan Yeşil Sol Parti'nin (YSP) başvurusu da kabul edildi. Yargıtay tarafından onaylanan siyasi parti sayısı böylece 141'e ulaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.