Yasa tasarısına tepkiler büyük: "Sokak hayvanlarını öldürmek çözüm değil"

Sokak hayvanlarına yönelik AK Parti tarafından hazırlanan ve Meclis'e sunulması beklenen yasa tasarısına tepkiler çığ gibi büyüdü. AK Parti kaynaklarına göre, 30 gün içerisinde sahiplenilmeyen sokak hayvanları uyutulacak.

Yasa tasarısına tepkiler büyük: "Sokak hayvanlarını öldürmek çözüm değil"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısı Meclis'e sunulacak. AK Parti kaynaklarına göre, her belediye barınaktaki köpeklerin fotoğraflarını internet sitesine yükleyerek 30 gün içerisinde sahiplenmesini bekleyecek. Sahiplenilmeyen hayvan ise "acısız, iğne kullanılan bir yöntem" ile uyutulacak.

"ÖLDÜRMEK ÇÖZÜM DEĞİL, OLAMAZ"

Söz konusu tasarı kamuoyunda tepkilerin odağı olurken Cat Hospital Kedi Hastanesi ve Kedici Dergisinin sahibi, 'Kedici Olmak' kitabının yazarı Veteriner Hekim Tarkan Özçetin, "Kısırlaştırmak, üretmeyi kontrol etmek varken milyonlarca köpeği zalimce öldürmeyi kafaya koymuşlar. Öldürmek çözüm değil, olamaz. ABD'de son 40 yılda her yıl 7 milyon kedi-köpek öldürüldü. Avrupa için rakamlar yıllık 10 milyonu geçiyor. Ancak sözde gelişmiş bu ülkeler, öldürmelerine rağmen problemi çözemedi, çözemeyecek. Çözülmüş olsaydı her yıl milyonlarca hayvanı katletmezlerdi." dedi.

untitled-1-002.jpg

"ÜLKE OLARAK BUNU YAPABİLECEK GÜÇTEYİZ"

Kısırlaştırma ile üremenin tam kontrolünün sağlanmasıyla 'insancıl' yöntemlerle sokak hayvanı popülasyonunun azaltılabileceğini vurgulayan Özçetin, "Devletin desteğiyle, büyük paralara ihtiyaç duymadan, 2 yıl içerisinde etik ve rasyonel çözümlerle bu konu problem olmaktan çıkacaktır. Ülke olarak bunu yapabilecek güçteyiz. Bilime uygun, liyakatli bir kadro ile ilgili bakanlıklarla, yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütleriyle, hayvanseverlerle çalışmalara başlayalım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.