Yaz aylarının korkusu: Sivrisineklerden bu yöntemlerle korunun!

Yaz aylarının korkulu rüyası olan sivrisinekler uykuda bile rahat vermiyorlar. Yazları kavurucu sıcaklar yetmezmiş gibi sivrisinekler de gün boyu bizleri rahatsız ediyor. Basit ama etkili bazı yöntemler ile sivrisineklerden korunmak çok kolay. Nasıl mı? İşte detaylar…

Yaz aylarının korkusu: Sivrisineklerden bu yöntemlerle korunun!
Yayınlanma:

Yaz aylarının istenmeyen misafirleri sivrisinekler için çeşitli böcek ilaçları kullanılıyor. Ancak ilaç yerine evde ki bazı malzemeler ile sivrisineklerden kurtulabilirsiniz. Bu basit yöntemlerden bir tanesi de bazı baharat kokuları ile sivrisinekleri kovabilirsiniz. Sivrisinek türüne bağlı olarak limon, nane, adaçayı, lavanta, biberiye ve tarçın kokularını kullanabilirsiniz.

PARFÜM KOKUSU SİVRİSİNEKLERİ ÇEKER

Güzel ve hoş parfüm kokusu sivrisinekleri cezbeder. Eğer vücudunuzda ısırıklar ve kaşıntılar varsa bu parfümünüzden kaynaklanıyor. Koku kullanmak istiyorsanız parfüm yerine sivrisineklerin sevmediği lavantayı kullanabilirsiniz. Lavanta bitkisinin içerisinde ki esansiyel yağ karışımı sizleri korur.

Doğal ve etkili bir yöntem olan sarımsak kokusu ise öldürücü veya kovucu olur. Sarımsağın güçlü ve ağır kokusundan dolayı sizi ısırmalarını engelleyerek evinizden uzaklaştırır. Aynı zamanda sinek kovucu bir karışım ile bu misafirleri tuzağa düşürebilirsiniz. Sivrisinekler su da üreyen ve suyu seven hayvanlar olduğu için sulu tuzaklar kurulabilir. Bir su bardağı suyu boş bir kaba koyup içine 6 damla bulaşık deterjanı sıkarak sivrisineklerin tuzağa düşmesini bekleyin.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.