Yazarımız Ali İnandım'dan bayram fırsatçılarına sitem, sorumlulara çağrı!

Yazarımız Ali İnandım, bayramda alışveriş yapan vatandaşların karşılaştığı fiyat değişikliklerine dikkati çekerek fırsatçılar sitem edip, sorumluları göreve davet etti.

Yazarımız Ali İnandım'dan bayram fırsatçılarına sitem, sorumlulara çağrı!
Yayınlanma:

anadolugazete.com.tr Yazarı Ali İnandım, "Market ve pazar etiketleri sayaç gibi" başlıklı bugünkü köşe yazısında "Bayram alışverişi yaptık hepimiz. Bayram fırsatçılığı mıydı acaba; etiketler zirveleri zorluyordu yine." diyerek fırsatçılara sitem etti.

Market alışverişi yaparken fiyatlardaki değişikliğin kısa sürede bir hayli arttığını fark eden İnandım, "Markete gittik, en düşüğü şöyle bir yüzde 10-15 eklenmiş fiyatlara. Bazı ürünler için geçen aya göre yüzde 50 artanlar var. Market etiketlerini, elektrik sayacıyla basıyorlar herhalde!" diyerek şaşkınlığını ifade etti.

Pazar fiyatlarındaki değişkenliği de eleştiren Ali İnandım, "Pazar fiyatlarına bayram vurgunu diyebiliriz; mevsim sebzesi domates, 30 ile 60 lira arasında dalgalanıyordu. En kralında 5-10 lira fark olurdu, sebze-meyvenin taban fiyatı, eski tavan fiyat olmuştu. Altın borsası böyle dalgalanmıyor." sözleriyle değerlendirdi.

pazarr.jpg

EŞKIYALIK VURGUSU

Fiyatlardaki aşırı değişikliği ve fırsatçılığı "Bu kadarı eşkıyalığa gider." sözleriyle değerlendiren Gazeteci Ali İnandım, şunları yazdı:

"Bir ay önce ekşi mayalı ekmek 50 liraydı, “70 lira” dedi satıcı çocuk. Neredeyse yüzde 50. 'Baklavayı 600’e veriyorduk, 750 oldu' diyor televizyon haberindeki pişkin satıcı. Yani her şey pahalıyken bayram öncesi daha da pahalıydı. Böyle bir keyfilik, devletten de korkulmadığına göre eşkıyalığa girer. Bizim zincir olmayan bir marketimiz var yakında, ne kadar özense de zincir marketten de pazardan da ucuz satıyor. Dükkanı kalabalık, sürümden kazanıyor."

"HİÇ FRENE BASMIYORUZ..."

Tasarruf tedbirlerine de değinen İnandım, uyarılarını ise şöyle sıraladı:

"Tasarruf edilmeyen tasarruf önlemleri geldi ama hala freni patlayan arabayı durduramıyoruz. Ne piyasa ne kamu frene basıyor. Bu kadar sonucu belli bir süratin kazası mı bekleniyor; milleti sokağa döktükten sonra nasıl toplayacaksınız arkasını? Eşkıyalık bir sömürme biçimi, düzeni olmaz ki ağırdan alınacak. Salgından bu yana hiç fren izi yok yolumuzda, tekbirler getirerek tam gaz, duvara sürmeye devam ediyoruz."

Yazının tamamı ...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.