Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'kaçacak' sözüne üst üste tepkiler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine sert tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'kaçacak' sözüne üst üste tepkiler
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" şeklindeki sözlerine AK Parti'den üst üste tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini "siyasi nezaketten yoksun, çirkin ve temelsiz" olarak nitelendirerek, bu ifadeleri şiddetle kınadığını belirtti.

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi mücadelesi ile geçen hayatı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi başta olmak üzere aziz milletimiz ile omuz omuza her türlü vesayete karşı cesur ve onurlu duruşu, yakın tarihimizin kayıtlarındadır. Dünyanın ve bölgemizin büyük sınamalarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dirayetli liderliğinde demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Demokratik rekabetin sınırlarını pervasızca çiğneyen, siyasi alanı kirleten hukuk dışı söylemler, milletimizin vicdanında ve derin irfanında da gerekli cevabı bulacaktır."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinin "çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlık" olduğunu ifade etti. Çelik, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetle mücadeleden terörün her türlüsüyle ve FETÖ'yle mücadeleye, 7 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar her türlü saldırı karşısında ortaya koyduğu cesur duruşunu tüm dünya bilmekte ve aziz milletimiz takdir etmektedir. Bu çirkinlik ve iftiralarla şimdiye kadar çok mücadele ettik, bundan sonra da siyasi ve hukuki karşılığını vermeye devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.