"Yenidoğan Çetesi" için hesap vakti! Duruşma tarihi belli oldu

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, "Yenidoğan çetesi" davasında 22'si tutuklu olmak üzere 47 sanığın yargılandığı iddianamenin kabul edildiğini duyurdu. Davanın ilk duruşması 18 Kasım’da yapılacak.

"Yenidoğan Çetesi" için hesap vakti! Duruşma tarihi belli oldu
Yayınlanma:

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerin, anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebek acil hastalarını sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve bu süreçte haksız kazanç sağladıkları iddia ediliyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianame, mahkeme tarafından incelenerek kabul edildi.

İddianamede, ölen 10 bebek "maktul", 5 kişi "müşteki", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü "suçtan zarar gören" olarak yer alıyor. 47 sanık, çeşitli suçlamalarla yargılanacak.

Sanık Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi suçlardan toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanık Gıyasettin Mert Özdemir için ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis isteniyor.

İddianamede ayrıca, hastaneler ve bunların bağlı olduğu şirketler hakkında da "dolandırıcılık" suçundan maddi menfaat temin edildiği gerekçesiyle tüzel kişilere yönelik güvenlik tedbirleri uygulanması, hastanelerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor. Soruşturma kapsamında, İstanbul'da 9 hastane ile Tekirdağ Çorlu'daki bir hastanenin ruhsatı iptal edilmiştir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.