"Yenidoğan Çetesi" mağduru bebekler kamu hastanelerine sevk edildi!

Türkiye’de sağlık skandalı olarak nitelendirilen "Yenidoğan Çetesi" soruşturması kapsamında, 9’u İstanbul’da, 1’i Tekirdağ’da olmak üzere toplam 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi. Kapatılan hastanelerdeki bebekler, Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda, içerisinde kuvöz bulunan ambulanslarla kamu hastanelerine nakledildi.

"Yenidoğan Çetesi" mağduru bebekler kamu hastanelerine sevk edildi!
Yayınlanma:

"Yenidoğan Çetesi" soruşturması sürecinde bu hastanelerin, bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek gereksiz yere yoğun bakımda tuttukları ve çok sayıda bebeğin ölümüne neden oldukları ortaya çıktı.

HASTANELERİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Soruşturmada adı geçen hastanelerden 10’unun ruhsatı Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildi. Bu hastaneler arasında Özel Avcılar Hospital, Özel Birinci Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi gibi önemli sağlık kuruluşları yer aldı. Ayrıca Tekirdağ’da bulunan Çorlu Reyap Hastanesi de kapatılan hastaneler arasına girdi. Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılan hastanelerde tedavi gören hastalar, kamu hastanelerine sevk edilerek tedavilerine burada devam edildi.

BEBEKLER KUVÖZLERLE SEVK EDİLDİ

Kapatılan hastanelerde tedavi gören bebekler, içerisinde kuvöz bulunan "yenidoğan ambulansları" ile güvenli bir şekilde kamu hastanelerine taşındı. Ayrıca yetişkin hastaların da bir kısmı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edilirken, birkaç gün içinde taburcu olabilecek durumda olan hastalar ise ailelerinin yardımıyla hastaneden ayrıldı. Bebeklerin nakil anları cep telefonu kameraları ile kaydedildi ve kamuoyuyla paylaşıldı.

MAĞDUR AİLELER ÜZGÜN

Hastane kapatmaları ve bebeklerin nakil işlemleri sırasında ailelerin yaşadığı mağduriyet de dikkat çekti. Bir haftalık bebeği hastaneden sevk edilen bir baba, yaşadıkları durumun zorluğuna dikkat çekerek, “Ses çıkmıyor ağzımızdan. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı. Hastaların ve bebeklerin güvenli bir şekilde taşınması için Sağlık Bakanlığı ekipleri büyük bir çaba gösterdi.

SORUŞTURMANIN DEVAMI VE HASTANELER LİSTESİ

Soruşturma kapsamında kapatılan hastaneler arasında, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Silivri Kolan Hospital gibi isimler yer aldı. Bu hastanelerin yanı sıra Özel Güney Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi de Sağlık Bakanlığı tarafından denetim altına alınan sağlık kuruluşları arasında bulunuyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.