'Yenidoğan çetesi' skandalının ardından acılı baba konuştu!

İstanbul’da “Yenidoğan Çetesi” soruşturması kapsamında, bebek ölümleriyle bağlantılı olduğu öne sürülen 10 hastanenin faaliyetleri durduruldu. Skandalın merkezindeki hastanelerden birinde bebeğini kaybeden Cemil Imrak, yaşadığı acıyı dile getirerek, hastane yetkililerinin kendisini kandırdığını ve bebeğinin ölümüne neden olduklarını öne sürdü.

'Yenidoğan çetesi' skandalının ardından acılı baba konuştu!
Yayınlanma:

DHA'nın haberine göre, Esenyurt ve Esenler’de faaliyet gösteren ve Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen hastanelerde tedavi gören bebekler, Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonuyla devlet hastanelerine nakledildi. Ambulanslarla gece saatlerinde gerçekleştirilen sevk işlemleri sırasında hastanelerdeki tüm hastalar tahliye edilerek, bu sağlık kuruluşlarının hizmetlerine son verildi.

"BEBEĞİMİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDULAR"

Bu skandalın mağdurlarından biri olan Cemil Imrak, doğumdan sonra sağlıklı olan bebeğini beşinci gün kaybettiğini belirtti. Olayın ardından yaşadığı şoku ve hastane yetkililerinin kendisini nasıl yanılttığını anlatan Imrak, doktorların ilk iki gün boyunca bebeğinin iyi durumda olduğunu söylediklerini, ancak üçüncü günden itibaren durumu hakkında kendilerini korkutmaya başladıklarını aktardı.

KALP DOKTORU İÇİN 5 BİN LİRA TALEP EDİLDİ

Cemil Imrak’ın ifadelerine göre, hastane yetkilileri bebeğin kalp sorunları olduğunu öne sürerek bir kalp doktoru çağırmaları gerektiğini ve bunun için 5 bin lira talep ettiklerini söyledi. Parayı elden teslim ettikten sonra, bebeğin damarlarının tıkalı olduğunu belirten doktorlar, çocuğun başka bir hastaneye nakledilmesi talebine olumsuz yanıt verdi. İddiaya göre, çete lideri olduğu öne sürülen Doktor Fırat Sarı, “Bebeği yolda kaybedebiliriz, durumu kritik” diyerek aileyi korkutarak nakil sürecini engelledi.

"KORKU VERDİLER, BEBEĞİMİ KAYBETTİM"

Baba Cemil Imrak, hastane yetkililerinin kendilerini korkutarak bebeğini hastanede tutmaya zorladıklarını söyledi. Beşinci gün hastaneden aranan Imrak’a “Başınız sağ olsun, bebeği kaybettik” denildi. Imrak, sapasağlam doğan bebeğinin hastane personeli tarafından ölüme terk edildiğini ve bu olayın sorumlularının peşini bırakmayacağını belirtti.

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASI

Yenidoğan Çetesi, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bebekleri anlaşmalı oldukları hastanelere sevk eden ve bu süreçte bebek ölümlerine sebep oldukları iddiasıyla soruşturma altına alındı. Bebek yoğun bakım ünitelerinde yeterli tıbbi donanıma sahip olmadan bebeklere müdahale eden çete, bebeklerin hayatını riske atan yasadışı faaliyetlerle suçlanıyor. Soruşturma devam ederken, kapatılan hastanelerde tedavi gören bebeklerin ve diğer hastaların durumları yakından takip ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.