Yerlikaya'dan sahte içki üretenlere büyük darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yayınladığı bir mesajda 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Çengel Operasyonu'nda büyük bir vergi kaçağının önüne geçildiğini ifade etti.

Yerlikaya'dan sahte içki üretenlere büyük darbe!
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, x hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya, yaptığı paylaşımda kaçak ve sahte içki satışının önlenmesi için tüm Türkiye'de eş zamanlı 'Çengel' Operasyonunun gerçekleştirildiğini açıkladı.

BÜYÜK BİR VERGİ KAYBI ÖNLENDİ

Yerlikaya yapılan operasyonda 215 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Türkiye'yi büyük bir vergi kaybına uğratacak olan sahte içki ticareti için Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığınca 'Çengel Operasyonu'nun yapıldığını dile getiren Yerlikaya, operasyon çerçevesinde 30.126 litre etil alkol,15.300 litre kaçak sahte alkollü içki, 3 bin 132 şişe kaçak sahte alkollü içki, bin 497 adet boş şişe, 2 bin 364 adet bandrol, 2 bin 658 adet alkol aroması, 2 bin 134 adet etiketin bulunduğunu ifade etti.

25 tane de kaçak içki üretim yeri bulduklarını söyleyen Yerlikaya, 43 milyon TL değerinde bir vergi kaçağının önüne geçtiklerini söyledi. Yerlikaya, bu tarz operasyonların devam edeceğini belirterek, operasyonu gerçekleştiren birimleri de tebrik etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.