Yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını vatandaşın müdahalesiyle söndürüldü

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Dedeler köyünde, ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Vatandaşların dikkati sayesinde büyük bir facianın önüne geçildi.

Yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını vatandaşın müdahalesiyle söndürüldü
Yayınlanma:

Edinilen bilgiye göre, Dedeler köyünde etkili olan yağmur ve dolu sırasında, köy yakınındaki ormanlık alana yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği ağaçta yangın başladı ve kısa sürede dumanlar yükselmeye başladı. Olayı fark eden Recep Aydın, traktörüyle yangın bölgesine hızla ulaştı. Yangına ilk müdahaleyi yapan Aydın, büyük bir vatandaşlık örneği sergiledi.

Recep Aydın, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine koşarak ulaşan Aydın, alevlerin yayılmasını önledi ve yangının büyümesini engelledi. Aydın’ın bu anları kameraya kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük takdir topladı.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarın ardından, itfaiye ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangının, kısa sürede söndürülmesi sayesinde ormanlık alanda büyük bir hasar oluşmasının önüne geçildi.

Yetkililer, yangının tamamen söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.