Yıldırım Kaya Sulakyurt Belediye Başkanı'na yüklendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte katıldığı, Kırıkkale CHP Sulakyurt Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında konuştu.

Yıldırım Kaya Sulakyurt Belediye Başkanı'na yüklendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

SULAKYURT BELEDİYE BAŞKANI HİZMETİ DEĞİL HAPİSHANELERİ BÜYÜTMEK İSTİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte katıldığı, Kırıkkale CHP Sulakyurt Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında konuştu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sulakyurt’ta da ekonomik sorunların can yaktığını söyleyen Kaya, “Gençlerimiz işsiz, gelecekten umutsuz, büyük şehirlere özellikle de Ankara’ya göç ediyorlar.” dedi.

“CHP’nin belediyecilik anlayışını ‘çalarak’, ‘kopyalayarak’ manifesto yazanlara, prompterdan okuyanlara sesleniyorum” diyen Kaya, “İktidarınızın geldiği yer son duraktır. Ne Türkiye’ye, ne de kentlerimize vereceğiniz bir şey kalmamıştır.” dedi. 

ekran-resmi-2019-02-03-16.29.17.png

Mevcut Belediye Başkanını da eleştiren Kaya, “Sulakyurt’un alt yapısıyla, yol sorunuyla, kanalizasyon problemiyle, halkın ekonomik sorunlarıyla ilgilenmekten çok, ilçedeki hapishanenin kapasitesinin artırılmasıyla ilgileniyor.” dedi.  Kaya, “Hapishanenin kapasitesi artarsa Sulakyurtlu geçlerin işsizlik sorunu mu çözülecek? Sulalyurtlu çiftçinin, esnafın sorunları mı çözülecek? Sulakyurt’a yol mu gelecek?” diye sordu.

İddialı konuşan Kaya, “Sulakyurt’u gençlerin terk etmeyeceği, yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz. İlçemizin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın, teknolojik imkanlar kullanılarak yapılmasını sağlayacağız.  Üretilen ürünlerin, en iyi şekilde değerlendirilip, pazarlanması, tüketicinin sağlıklı ve ucuz ürüne ulaşması için gerekli sistemi kuracağız.” dedi.

Kaya, “Sulakyurtluları kooperatiflerle tanıştıracağız. CHP’nin ‘Derman Belediyecilik’ anlayışı Sulakyurt’ta da hayat bulacak, halkın derdine derman olacak. Sorunları toplumcu belediyecilik anlayışımızla tek tek çözeceğiz. İşsizliğin ve yoksulluğun önüne geçeceğiz.” dedi.

“1994 yılından bu yana İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da ve diğer belediyelerde yapmadıklarınızı şimdi mi yapacaksınız?” diye soran Kaya, “Korku duvarına çarptınız… Şimdi ‘Toplumcu Belediyeciliği’ taklit etmeye başladınız. Gönülleri kırdınız, çocukların ve gençlerin hayallerini çaldınız, Kırıkkale halkı sizin ‘kibir’ abidesi olduğunuzu biliyor artık.” dedi.

Senelerdir sürüncemede kalan Sulakyurt-Balışeyh arası 31 km yol sorununun hala çözülemediğin söyleyen Kaya,  “Halkımız rantçı zihniyetten kurtulmak istiyor. Umudumuz çok büyük.  Ankara Büyükşehir Belediyesini ve ilçe belediyeleri alacağız,  Kırıkkale Belediyesini kazanacağız… Sulakyurt yalnız kalmayacak. Her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

Kaya, “Sulakyurtlular ‘Derman Belediyecilik’ anlayışını hayata geçirecek olan, CHP Sulakyurt Belediye Başkan adayımızı, 31 Mart’ta kullanacakları oylarla bağılarına basacaklar.” diyerek iddialı konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

Değerli Sulakyurtlular, Kıymetli Kadınlarımız, Gelecek Umudumuz Gençlerimiz Hoş Geldiniz

Yakın tarihimizde, 1960-1989 yılları arasında Ankara’nın ilçelerinden biri olan Sulakyurt,  şimdi Kırıkkale’ye bağlı bir ilçemiz.

1989 yılında il olan Kırıkkale işsizlikten sürekli küçülürken, ilçemiz Sulakyurt da hak ettiği gelişmişlik seviyesine maalesef ulaşamamıştır. Ankara’nın yanı başında olmasına rağmen en temel sorunlarını dahi çözülmemiştir.

SULAKYURT HALKINI KOOPERATİFLERLE TANIŞTIRACAĞIZ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Sulakyurt’ta da ekonomik sorunlar can yakıyor. Gençlerimiz işsiz, gelecekten umutsuz, büyük şehirlere özellikle de Ankara’ya göç ediyorlar.

Sulakyurt’u gençlerin terk etmeyeceği, yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz. İlçemizin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın, teknolojik imkanlar kullanılarak yapılmasını sağlayacağız.  Üretilen ürünlerin, en iyi şekilde değerlendirilip, pazarlanması, tüketicinin sağlıklı ve ucuz ürüne ulaşması için gerekli sistemi kuracağız.

Sulakyurtluları kooperatiflerle tanıştıracağız. CHP’nin “Derman Belediyecilik” anlayışı Sulakyurt’ta da hayat bulacak, halkın derdine derman olacak. Sorunları toplumcu belediyecilik anlayışımızla tek tek çözeceğiz. İşsizliğin ve yoksulluğun önüne geçeceğiz.

HAK, HUKUK, ADALETİ YOK SAYANLAR BELEDİYECİLİK YAPAMAZ

CHP’nin belediyecilik anlayışını “çalarak”, “kopyalayarak” manifesto yazanlara, prompterden okuyanlara seslenmek istiyorum… İktidarınızın geldiği yer son duraktır! Ne Türkiye’ye, ne de kentlerimize vereceğiniz bir şey kalmamıştır. 

1994 yılından bu yana İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da ve diğer belediyelerde yapmadıklarınızı şimdi mi yapacaksınız? Aklınız başınıza şimdi mi geldi? Korku duvarına çarptınız… Şimdi “Toplumcu Belediyeciliği” taklit etmeye başladınız. Gönülleri kırdınız, çocukların ve gençlerin hayallerini çaldınız, Kırıkkale halkı sizin “kibir” abidesi olduğunuzu biliyor artık.

Yandaşlara belediye ihalelerini peşkeş çekmekle belediyecilik olmaz.  Yardımları ihtiyaç sahiplerine değil de yandaşlara, parti üyelerine dağıtmakla belediyecilik olmaz. Kentlerin yeşil alanlarını beton yığınına dönüştürerek belediyecilik olmaz. Belediyenin imkanlarını kendi çıkarlarınız için kullanmakla belediyecilik olmaz…

İstanbul’a ihanet edenler belediyecilik yapamaz!

Hak, hukuk, adaleti yok sayanlar belediyecilik yapamaz!

 BELEDİYE BAŞKANI HİZMETİ DEĞİL HAPİSHANELERİ BÜYÜTMEK İSTİYOR

Mevcut Belediye Başkanı, Sulakyurt’un alt yapısıyla, yol sorunuyla, kanalizasyon problemiyle, halkın ekonomik sorunlarıyla ilgilenmekten çok, ilçedeki hapishanenin kapasitesinin artırılmasıyla ilgileniyor.

Hapishanenin kapasitesi artarsa Sulakyurtlu geçlerin işsizlik sorunu mu çözülecek? Sulalyurtlu çiftçinin, esnafın sorunları mı çözülecek? Sulakyurt’a yol mu gelecek?

“Körle yatan şaşı kalkar” sözünü boşuna söylememişler, AKP de Diyarbakırlılara seçim vaadi olarak hapishane sözü vermişti.

Suç oranını düşürmek için neler yapabiliriz, gençlerimize, kadınlarımıza nasıl iş imkanı sunarız, çocuklarımıza kreş, halkımıza sosyal tesisler nasıl açarız, eğitime nasıl destek oluruz, yol sorununu nasıl özeriz diye düşünmüyorlar.

SULAKYURT-BALIŞEYH YOL SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Senelerdir sürüncemede kalan Sulakyurt-Balışeyh arası 31 km yol sorunu hala çözülemedi. Mevcut Belediye Başkanı Mayıs 2018’de yaptığı açıklamada, proje hazırlıklarının bitirilip 2 ay içerisinde ihaleye çıkılması için Karayolları Genel Müdürünün talimat verdiğini açıklamıştı. Ancak hala yol sorunu çözüme kavuşturulmuş değil.

Halkımız rantçı zihniyetten kurtulmak istiyor. Umudumuz çok büyük!  Ankara Büyükşehir Belediyesini ve ilçe belediyeleri alacağız,  Kırıkkale Belediyesini kazanacağız… Sulakyurt yalnız kalmayacak! Her türlü desteği vereceğiz.

 

Sulakyurtlular “Derman Belediyecilik” anlayışını hayata geçirecek olan, CHP Sulakyurt Belediye Başkan adayımızı, 31 Mart’ta kullanacakları oylarla bağılarına basacaklar.  

Kibir ittifakı kaybedecek!

Kırıkkale halkı kazanacak!

Sulakyurt halkı kazanacak!

Martın sonu bahar olacak biliyoruz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.