Yıldırım Kaya'dan ithal patates açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları kapsamında, Kızılcahamam’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla yapılan kahvaltıda konuştu.

Yıldırım Kaya'dan ithal patates açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

YEDİ BÖLGEMİZDE YETİŞEN PATATESİ İTHAL EDİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları kapsamında, Kızılcahamam’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla yapılan kahvaltıda konuştu. Önemli açıklamalar yapan Kaya, muhtarların sorunlarını kitap haline getirdiklerini ve çözeceklerini söyledi.

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kızılcahamam’da da tarım bitmiş, turizm gelirleri sıfırlanmış, millet aç, işsiz” diyen Kaya, “Pazar, market, manav el yakıyor. Bir liraya aldığımız soğanı, patatesi artık pazarlarda bulamıyoruz. 1-2 liraya aldığımız meyve sebzeyi 8-10 liraya alıyoruz. Meyve sebzeyi taneyle alır hale geldik.” dedi.

GÜMRÜK VERGİLERİ SIFIRLANDI

Patates ithalatına sert tepki gösteren Kaya “Türkiye’nin yedi bölgesinde de yetişen bir ürünümüz var. Patates!  Şimdi ithal ediyoruz! Cumhurbaşkanı Kararı ile 200.000 ton patates ithalatı için gümrük vergileri sıfırlandı. Her bölgesinde patates yetişen bir ülkenin patates ithal etmesi ne acı! 17 yılda tarımı bitirdiler; patatese, soğana muhtaç hale geldik.” ifadelerini kullandı.

MUHTAR ÜCRETLERİ YÜKSELTİLMELİ

Muhtarların sorunlarını bildiklerini söyleyen Kaya, “Belediyeler tarafından muhtarlık binalarının çalışma koşullarına uygun hale getirilmesi, elektrik, su, ısınma, telefon, kırtasiye ve ikram giderleri için ödenek ayrılması. Nüfus yoğunluğu olan mahalle muhtarlarına, yardımcı çalışan verilmesi. Muhtar ücretlerinin en düşük memur maaşı seviyesine çekilmesi. Muhtarların toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanması.” konularının ivedilikle CHP’li belediyeler tarafından çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.