Yıldırım’dan 'Atatürkçülük' söylemlerine ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’ye Atatürk söylemleri dolayısıyla getirilen eleştirilere işaret etti.

Yıldırım’dan 'Atatürkçülük' söylemlerine ilişkin açıklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "İran’ın batısı ve Irak’ın doğusunda meydana gelen depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Mevlam’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İlgili kuruluşlarımız süratle bölgeye intikal etmiştir, iftiharla söylemek isterim ki depremzedelere ilk ulaşan ekipler bizim ekiplerimiz olmuştur. Arama kurtarma ekiplerimizin yanı sıra, acil tıbbi müdahale, insani yardım ve gereken her türlü desteği sağlamak üzere deprem bölgesine ulaştık. Kış mevsiminin yaklaşmasını da dikkate alarak 3 bin çadır, 3 bin ısıtıcı, 10 bin battaniye depremzedelere dağıtılmıştır. 50 tır insani yardım malzemesi, uzman personelle hala bölgede çalışmalar devam etmektedir. Dost ve kardeş Irak ve İran halkına buradan bir kez daha acılarını paylaşıyor ve başsağlığı diliyorum. Ayrıca, dün Antalya’da yoğun bir yağış ve fırtına meydana geldi. Ekiplerimiz hemen müdahale ettiler. Bu vesileyle Antalyalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Tabii ki en büyük tesellimiz can kaybı yok, bazı yaralanmalar maddi hasarlar var, bunları da en kısa sürede gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

""FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi, faaliyetlerinin kısıtlandırılması ve sonlandırılması talebimizi ilettik"
ABD ziyareti kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yıldırım, "FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi, faaliyetlerinin kısıtlandırılması ve sonlandırılması talebimizi ilettik. 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlulularının adalet önünde yargılanmasının Türkiye için hayati öneme sahip olduğunun altını çizerek ifade ettik. Bu konuda somut adım atılmasını beklediğimizi kararlılıkla kendisine aktardık ve bunu söylerken bize kanıt, delil diyenlerin 11 Eylül hadisesinden sonra meydana çıkıp ‘Amerika saldırı altındadır, bu işi yapan da El-Kaidedir, Amerika'nın arkasında olan bizimle gelsin’ dediniz, biz de kanıt delil sormadık, oraya da asker gönderdik. 15 Temmuz’un failinin olduğunu sağır sultan olduğunu bildiği FETÖ’nün geriye verilmesi konusunda kırk dereden su getirmenin ne anlamı var? Bunları Türk Amerikan dostluğuna yakışmadığının altını çizdik. Ayrıca YPG ile ortaklığın geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdik" şeklinde konuştu.

"Atatürk hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşun tekelinde değildir" diyen Yıldırım, "Atatürkçülük lafla olmaz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma idealine hizmetle olur. Türkiye’nin her yerine üniversite açarsan, Anadolu’ya hızlı tren ağlarıyla donatırsan, Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi Köprüsü gibi büyük eserleri milletin hizmetine sunarsan, tankını topunu tüfeğini üretirsen dünyanın en büyük havalimanını yaparsan Atatürkçülük budur. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymaktır. Türkiye için eser üretmektir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Toplumu bu konu üzerinden ayrıştırmak Atatürkçülük, vatanseverlik hiç değildir. Biz bu oyunu daha önce de gördük, şimdi de aynı şeyler tekrarlanıyor. AK Parti laikliğin de en sağlam teminatıdır" şeklinde konuştu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde alınan erken seçim kararına işaret eden Yıldırım, bu kararın hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.