Yılmaz Tunç: Terörün her türlüsüyle mücadelemiz sürecek

Bakan Tunç KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Buluşması’nda üniversite öğrencileri ile buluştu.

Yılmaz Tunç: Terörün her türlüsüyle mücadelemiz sürecek
Yayınlanma:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 40 yıldan beri sarsan terör sorununu kökten çözerek ülkenin kalkınma hedeflerine odaklanmayı amaçladıklarını belirtti. Yarın gerçekleştireceği Akçaabat Adliye Sarayı temel atma töreni öncesinde Trabzon'a gelen Bakan Tunç, bu süreçte terörün her türlüsüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile görüşen Bakan Tunç, ardından KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'nda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılıklarının devam edeceğini vurgulayan Bakan Tunç, geçtiğimiz günlerde yaşanan hain saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi. Terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini belirten Bakan Tunç, ülkenin huzurunu bozan şer şebekeleriyle mücadelenin sürdürüleceğini söyledi.

Ayrıca, Bakan Tunç, anayasa reformu konusunda da açıklamalarda bulundu. Mevcut anayasanın vesayetçi ruhunu azaltmak adına önemli reformlara imza attıklarını belirten Bakan Tunç, ancak daha demokratik, sivil, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bakan Tunç, Türkiye'nin artık ikinci asrında bu hedefe ulaşması gerektiğini ve 28. dönem parlamentosunun bu konuda başarılı olması temennisinde bulundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin demokratik bir sistem olduğunu vurgulayarak, bu sistemin ülkede demokrasiyi güçlendirdiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.