YKS 2024 tercih sonuçları açıklandı! YKS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı!

YKS 2024 tercihleri 4 Ağustos 2024 tarihinde sona ermişti. Adayların heyecanla beklediği 2024 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları nihayet açıklandı! İşte YKS 2024 yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı!

YKS 2024 tercih sonuçları açıklandı! YKS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı!
Yayınlanma:

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, merakla bekleyen üniversite adayları için nihayet açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tercih işlemlerinin 4 Ağustos 2024 tarihinde sona ermesiyle birlikte yerleştirme sonuçlarını erişime sundu.

YKS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Üniversiteye yerleşme heyecanını yaşayan adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "https://sonuc.osym.gov.tr" üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle sorgulayabilecekler. ÖSYM, Yerleştirme Sonuç Belgesi'nin basılmayacağını ve posta yoluyla gönderilmeyeceğini de belirtti.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar, isterlerse kayıt işlemlerini online olarak 19-21 Ağustos 2024 tarihlerinde tamamlayabilecekler.

YKS EK TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Kayıt sürecinin ardından boş kalan kontenjanlar için ise YKS ek tercih dönemi başlayacak. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, ek tercihlerin 23 Ağustos 2024 tarihinde üniversite kayıtlarının sona ermesinin hemen ardından başlatılması bekleniyor. Bu süreçte, YKS sonuçlarına göre boş kalan veya kayıt yapılmayan kontenjanlara merkezi yerleştirme yapılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.