YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sonuçları!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih dönemi sona erdi. 1 milyon 58 bin 345 üniversite kontenjanları için tercih yapan gençler yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı…

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sonuçları!
Yayınlanma:

2024 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı üzerinden açıklanacak ve adaylar sonuçları büyük bir heyecanla bekliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan 2 milyon 819 bin 362 aday için tercih dönemi sona erdi. Ek tercih dönemi de sona erdikten sonra, üniversite yerleştirme sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyen adaylar, "YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabına odaklanmış durumda. YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu bilgilere göre YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos'tan önce açıklanması bekleniyor. İşte, 2024 YKS tercih sonuçları hakkında detaylar.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Ancak, üniversite kayıt süreci 19 Ağustos'ta başlayacağı için yerleştirme sonuçlarının bu tarihten önce açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış ve üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlamıştı. 2023 yılının bilgileri göz önünde bulundurulduğunda, bu sene de tercih sonuçlarının 14 Ağustos'a kadar açıklanması öngörülüyor. Ancak, bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.