Yüksek Askerî Şûra toplantısı bu hafta gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin uzatılması gibi konular ele alınacak.

Yüksek Askerî Şûra toplantısı bu hafta gerçekleştirilecek
Yayınlanma:

Toplantının, YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Anıtkabir’i ziyaret etmeleriyle başlaması ve ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devam etmesi öngörülüyor.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın yanı sıra Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları da katılacak.

YENİ ÜYELER VE GÖREV SÜRELERİ

Bu yılki YAŞ toplantısında, ilk kez Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu görev alacak. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin bu yıl sona ereceği belirtiliyor. Tatlıoğlu’nun emekliye ayrılması durumunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın atanması bekleniyor.

Orgenerallik Terfileri

Toplantıda, orgeneral ve oramirallik rütbeleri için terfi işlemleri de değerlendirilecek. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde halihazırda korgeneral ve koramiral rütbelerinde görev yapan beş isim, bu terfi sürecinde dikkate alınacak. Terfi değerlendirmesine tabi tutulacak isimler arasında 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız ve Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran yer alıyor.

Toplantı bir gün sürecek ve ardından alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile yürürlüğe girecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.