Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecekler dikkat: İkinci geç başvuru süreci başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuru süresini kaçıran adaylar için ikinci geç başvuru hakkı tanındı ve bu hakkın bugün itibariyle başladığı duyuruldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecekler dikkat: İkinci geç başvuru süreci başladı
Yayınlanma:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrenciler için YKS'ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla yeni bir düzenleme yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ikinci geç başvuru hakkı tanınırken, başvuruların bugünden itibaren 28 Mart saat 23.59'a kadar yapılabileceği ifade edildi. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Sınava, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların bilgilerinin aynen geçerli olacağı ve bu tarihlerde başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacağı da belirtildi. Bu düzenlemeyle, başvuru sürecinde yaşanabilecek olası aksaklıkların önüne geçilmesi ve adayların eşit şartlarda sınava girmeleri hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.