Yumruklu saldırıyla gündemden düşmeyen Ege Akersoy için karar verildi

İstanbul Fatih'te 1 Ocak sabah saatlerinde düzenlenen 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' mitingine katılan İsmail Aydemir'in elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürüdüğü sırada, tesadüfen karşılaştığı Ege Akersoy tarafından saldırıya uğramıştı.

Yumruklu saldırıyla gündemden düşmeyen Ege Akersoy için karar verildi
Yayınlanma:

Ege Akersoy'un, Aydemir'e "Sen Türk değil misin?" diyerek yumruk atması sonucu yaşanan olay büyük yankı uyandırmıştı.

Gözaltına alınan Akersoy, tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve 17 gün boyunca tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Akersoy hakkında, iki suçtan toplam 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ancak İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmada karar çıktı.

Duruşmaya, tutuksuz sanık Ege Akersoy ve şikayetçi İsmail Aydemir katılmazken; taraf avukatları hazır bulundu. Müşteki avukatı Deniz Alp İmamoğlu, sanığın suçu işlediğini ve cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatı Ali Öztürk, müvekkilinin kasten yaralama suçundan lehine hükümler uygulanmasını, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan ise beraatını istedi.

Mahkeme, sanık Ege Akersoy hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan" beraat kararı verirken, "Kasten yaralama" suçundan ise 2 bin TL adli para cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.