Yumurta fiyatları tekrardan yükselişe geçti

Yaz boyunca fiyatları dalgalanan yumurta, son dönemde yeniden dikkat çeken bir artış gösterdi. Uzmanlar ise yumurtanın sağlık üzerindeki sayısız faydalarına dikkati çekerek, yumurta tüketiminin önemini vurguluyor.

Yumurta fiyatları tekrardan yükselişe geçti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Yazın başından bu yana fiyatında düşüş görülen yumurta, son günlerde yeniden yükselişe geçti. Temmuz ayında 30'lu yumurtaların 50 TL'den satılırken şimdi 15'li yumurtaların 59 TL, 30'lu yumurtaların ise 120 TL'ye yükseldiği görülüyor. Uzmanlar ise yumurta tüketiminin önemine bir kez daha dikkat çekiyor.

20240829-184215-0000.png

"YUMURTA DOĞANIN EN KALİTELİ GIDASIDIR"

Uzmanlar, yumurtanın sağlığa birçok fayda sunduğunu vurgularken bu bağlamda, Doç. Dr. Muhammed Keskin sosyal medya hesabından yumurtanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini sıraladı. İşte yumurtanın sağlık açısından sağladığı başlıca faydalar:

Vitamin ve Mineral Deposudur: Yumurtalar, A, B12 ve D vitaminleri ile demir, çinko ve selenyum gibi mineraller açısından zengindir.

İyi Kolesterol HDL’yi Yükseltir: Yumurtada bulunan kolesterol, HDL (iyi kolesterol) seviyelerini artırabilir.
Beyin Dostu Kolin İçerir:Yumurtalar, beyin fonksiyonlarını destekleyen ve hafızayı güçlendiren kolin içerir.
Tüm Esansiyel Aminoasitleri İçerir: Yumurtalar, vücutta yapı taşları olarak kullanılan tüm esansiyel aminoasitleri içerir.

Göz Dostu Lutein İçerir: Yumurtada bulunan lutein, göz sağlığını koruyarak yaşa bağlı göz hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Doygunluk İndeksi Yüksektir: Yumurtalar, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur, bu da kilo kontrolü açısından faydalı olabilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.