Yunanistan'daki yangın can aldı

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava ve Vrilisia bölgelerinde pazar günü başlayan şiddetli rüzgarlarla hızla yayılan orman yangınlarında trajik bir gelişme yaşandı.

Yunanistan'daki yangın can aldı
Yayınlanma:

Vrilisia'da bir iş yerinde yapılan aramada yanmış bir ceset bulundu. Yunan basınında çıkan haberlere göre, cesedin yangın sırasında kaybolan ve kendisinden haber alınamayan yaklaşık 65 yaşındaki bir kadına ait olduğu bildirildi.

Yangının etkisi altında kalan bölgelerde, şu ana kadar 100 bin dönümden fazla alanın yandığı belirtilirken, 702 itfaiyeci ve 199 araç, Penteli Dağı ve Maraton Gölü çevresindeki yangın noktalarına müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında 5 itfaiye erinin yaralandığı, bunlardan ikisinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, vatandaşları tahliye kararlarına uymaları konusunda uyardı. Vathrakoyannis, "İtfaiye ekipleri zor koşullarda hayatlarını riske atıyor. Tahliye emirlerine uymayan bazı kişilerin evlerinde mahsur kaldığını üzülerek belirtmek zorundayım," dedi. Tahliye kararlarına uymayı reddeden 200'den fazla kişinin polis ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Yangınla mücadelede uluslararası destek de geldi. Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa, iki helikopter ve 28 itfaiye aracı ile 200 itfaiyeci göndereceğini açıkladı. İtalya, iki uçak, Çekya ise 75 itfaiyeci ve 25 araç gönderiyor. Türkiye'nin de iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter göndermek için çalışmalar başlattığı duyuruldu.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşullarının perşembe gününe kadar yangın riskini artıracağı uyarısında bulunarak, ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olacağını belirtti. Yangın söndürme çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği bölgelerde, halkın dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.