Yurtta kalan gençler bayramda yalnız kalmadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğü, Kurban bayramında evlerine gidemeyip yurtta kalan öğrencileri yalnız bırakmadı.

Yurtta kalan gençler bayramda yalnız kalmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğü, Kurban bayramında evlerine gidemeyip yurtta kalan öğrencileri yalnız bırakmadı. Onlara kurban bayramının ruhunu yurtlarda yaşattı. KYK Ankara İl Müdürlüğünce düzenlenen organizasyonla nöbetçi yurtlarda kalan yabancı uyruklu gençler ile sınav, staj gibi nedenlerle evlerine gidemeyen öğrenciler, yurt personeliyle birlikte bayram namazı kılarak, tekbirler ve dualarla kurban keserek bayramlaşma sevincini bir arada yaşadılar.

Nöbetçi yurtlar olan Atatürk Kız Yurdunda ve Hüseyin Gazi Erkek Yurdunda geleneklere uygun olarak kesilen kurbanın ardından bayramlaşmaya geçildi. Yurtta kalan gençler hem birbirleriyle hem de yurt personeli ile bayramlaştı. Kesilen kurbanlar yurt lokanta kantinlerinde pişirilerek öğrencilere ikram edildi. Düzenlenen programlarla evlerinden uzak olsalar da bayram sevincini, bayram ruhunu ikinci evleri olan yurtlarda yaşayan gençlerin mutluluğu, özellikle kurban bayramını ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu gençlerin gözlerindeki hüznün önüne çıkan gülücükleri görülmeye değerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.