Yusuf Tekin'den 20 bin öğretmen atamasının zamanını açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'e verdiği özel röportajda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen yeni müfredat çalışmaları ve eğitimde atılan adımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, çocukları ortak değerler doğrultusunda yetiştirmek ve toplumsal farkındalıklarını artırmak için müfredatın gözden geçirildiğini vurguladı.

Yusuf Tekin'den 20 bin öğretmen atamasının zamanını açıkladı!
Yayınlanma:

Uzun bir yaz tatilinin ardından eğitim camiasının yeni döneme heyecanla hazırlandığını ifade eden Bakan Tekin, "Hem öğrencilerimiz hem de ailelerimiz için başarılı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum" dedi. 20 milyon öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmenle devasa bir eğitim ailesine sahip olduklarını belirten Tekin, "Biz çok büyük bir aileyiz" diyerek, öğretmenlerin fedakarlıklarını ve sorumluluklarını bir kez daha hatırlattı.

"NARİN’İN OKULUNA PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLAYACAĞIZ"

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın başına gelen olayın kendisini derinden etkilediğini söyleyen Tekin, bu tür acı olaylarla bir daha karşılaşmamak için temennide bulundu. Ayrıca, Narin’in okuluna özel eğitim uzmanlarından oluşan bir ekip gönderildiğini ve travma sonrası süreçte öğrencilerin desteklenmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti. "Allah bir daha başımıza böyle bir şey getirmesin" diyen Bakan Tekin, faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vereceğini umduğunu ifade etti.

"DÜNYA ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR, BİZ DE AYAK UYDURUYORUZ"

Eğitimdeki en önemli değişimin müfredatın güncellenmesi olduğunu vurgulayan Tekin, dünyanın hızla değişen dinamiklerine ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti. "Artık eğitim, bilgiye erişmekten ziyade, erişilen bilgiyi beceriye dönüştürme sürecine odaklanıyor" diyerek, eğitim sisteminde bu yönde yapılan revizyonlara dikkat çekti.

YÜKSEKÖĞRETİME ERİŞİM ARTIYOR

Eğitime erişimin geçmiş yıllara göre daha rahat olduğunun altını çizen Bakan Tekin, zorunlu eğitimin 16 yıla çıktığını ve yükseköğretime erişimin hızla arttığını söyledi. Bu durumun dünya genelinde de yaygınlaştığını belirten Tekin, zorunlu eğitim sürecinde müfredatın lisans ve ön lisans programlarına uygun şekilde yönlendirildiğini dile getirdi.

"DANIŞTAY'IN KARARINI BEKLİYORUZ"

Mülakatların etkisinin yüzde 50'ye düşürüldüğünü hatırlatan Tekin, mülakat sistemine karşı açılan davalar üzerine Danıştay’ın kararını beklediklerini söyledi. "Mülakat sürecini tamamladık. Karar sonrası öğretmen atama süreçlerine başlayacağız" dedi. Engelli öğretmen atamalarının da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordinasyon içinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.