Zonguldak'ta bir göçük daha: 1 işçi toprak altında!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi Yayla Sokak'ta ruhsatsız işletilen bir maden ocağında meydana gelen göçükte, 51 yaşındaki Mustafa Kuru toprak altında kaldı. Kurtarma çalışmaları sürerken, arazi sahibinin daha önce "Maden Kanunu'na muhalefet" suçundan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Zonguldak'ta bir göçük daha: 1 işçi toprak altında!
Yayınlanma:

Olay, Mustafa B.'ye ait tapulu arazide ruhsatsız olarak açılan maden ocağında meydana geldi. Göçük altında kalan Mustafa Kuru'yu kurtarmak için AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri seferber oldu. Çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

İŞÇİNİN DURUMU VE AİLESİ

Toprak altında kalan Mustafa Kuru'nun, kısa bir süre önce emeklilik primini doldurduğu ve iki çocuğundan birinin Ankara'da üniversite eğitimi aldığı öğrenildi. Aile, endişe ve umutla kurtarma çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor.

BENZER KAZALAR VE İHMAL

Bu olay, Zonguldak'ta yaşanan ilk maden kazası değil. 4 Haziran'da TTK Gelik Müessesesi'ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen göçükte Tevfik Soy ve Harun Kara toprak altında kalmıştı. Soy, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamazken, Kara yaralı olarak kurtulmuştu. Benzer şekilde, 14 Mayıs'ta Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte Savaş Onur yaralı olarak kurtarılırken, Şenol Zurnalı hayatını kaybetmişti.

RUHSATSIZ MADEN OCAKLARI VE GÜVENLİK İHMALİ

Zonguldak, madencilik faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölge olmasına rağmen, ruhsatsız maden ocaklarının varlığı ve bu ocaklarda yaşanan kazalar, güvenlik önlemlerinin yetersizliğini gözler önüne seriyor. Mustafa B.'nin arazisindeki ruhsatsız maden ocağı, bölgede denetim ve güvenlik önlemlerinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.