Zonguldak'ta batan gemiden acı haber

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak Ereğli'de meydana gelen şiddetli fırtına sonrasında haber alınamayan 'Kafkametler' kuru yük gemisinin mendireğe çarparak battığını açıkladı. Batan gemide 3 kişi hayatını kaybederken 9 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Zonguldak'ta batan gemiden acı haber
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şiddetli fırtına sonrasında Kafkametler isimli kuru yük gemisi batmış, mürettabatta bulunan 2 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Bugün, mürettabattaki bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 9 denizci için arama çalışmaları sürüyor.

Karadeniz Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak Ereğli'de çıkan şiddetli fırtına sonrasında Kafkametler isimler kuru yük gemisinin mendireğe çarparak battığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Mürettabatta bulunan 10 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 19 Kasım tarihinde 29 şehir için turuncu uyarı verdiğini, bu sayının gün içerisinde 41'e yükseldiğini hatırlatan Yerlikaya, valilikler ile koordinasyonunda belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli hazırlıklar gerçekleştirdiklerini belirterek şu ana kadar 16 ilde bin 611 ihbar geldiğini; 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su basması ve bin 150 diğer olayların olduğunu açıkladı.

Sel ve olumsuz hava şartları nedeniyle toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

Yerlikaya, Türkiye genelinde olumsuz hava koşullarından dolayı Diyarbakır'da 1, Batman'da 1 olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

MÜRETTEBATLA İRTİBAT KURULAMADI

Bakan Yerlikaya, Kafkametler kuru yük gemisinde bulunan 12 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadığını, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekiplerinin hazır bir şekilde beklediğini, olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle ara kurtarma çalışmalarının başlayacağını söyledi.

MÜRETTABATTAKİ 12 KİŞİNİN LİSTESİ BELLİ OLDU

Kafkametler gemisinin mürettebatı; Kaptan Cemal Turan, 2'nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta şeklinde...

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.