Zonguldak'ta göçük altındaki anne ve oğul aranıyor

Zonguldak'ta yaşanan heyelan felaketi sonrası bir anne ve oğul göçük altında kaldı. Bölgede kurtarma çalışmaları sabahın ilk ışıklarından itibaren devam ediyor.

Zonguldak'ta göçük altındaki anne ve oğul aranıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

9 Aralık saat 20.00'da yaşanan heyelan sonrası çöken müstakil evde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta, şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan, tek katlı bir evin yıkılmasına yol açtı. Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar (51), bu yıkıntılar altında kaldı.

Arama kurtarma ekipleri, gece boyunca süren yağışlar nedeniyle çalışmalara ara vermek zorunda kalmıştı. Ancak sabahın aydınlanmasıyla birlikte AFAD koordinasyonunda Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, güvenli olduğu belirlenen bölgeye giriş yaptı.

AFAD'ın dün yaptığı açıklamaya göre, kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan yaşandı ve bir iş makinesi toprak altında kaldı. Bu gelişme, zaten zorlu olan kurtarma çalışmalarını daha da zorlaştırdı.

Polis ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

ANNE OĞULUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Zonguldak'ta heyelan sonrası yaşanan göçük faciasından üzen haber geldi. Anne ve oğulun cansız bedenine ulaşıldı.

MİLLETVEKİLİ MUAMMAR AVCI YALNIZ BIRAKMADI

ziua.jpg

Zonguldak Merkez’e bağlı Asma Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonrası yaralananların hastanedeki tedavisi sürüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ise hastane ziyareti sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Merkeze bağlı Asma Mahallemizde meydana gelen heyelan ile bir evin üzerine toprak kayması sonucu iki vatandaşımızın toprak altında kalmıştır. Bölgeye intikal eden arama-kurtarma ekiplerimizin çalışması esnasında tekrar toprak kayması meydana gelmiş ve yaralanmalar oluşmuş 21 kişi yaralanmıştır, çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Bizlerde hastanede yaralılarımızı ziyaret ederek, doktorlarımızdan iyi oldukları bilgilerini aldık. Cenab-ı Allah’tan niyazımız göçük altında kalan vatandaşlarımızın da sağ salim kurtarılmalarıdır. Tüm Asma Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.