15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ne yoğun ilgi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yoğun ilgi gördü. Müze araştırmacısı Emir Demir, müzenin bir günde 10 bin ziyaretçiyi geçtiğini açıkladı.

15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ne yoğun ilgi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi içinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi darbe girişiminin yıl dönümünde tam 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Müze araştırmacısı Emir Demir'in verdiği bilgilere göre, müze 8 farklı salondan oluşuyor. İlk salonda, dünya genelinde ve Türkiye'de gerçekleşen darbelerin altyapısı ve nasıl yapıldıkları detaylı bir şekilde anlatılıyor. Burada, darbelerin nasıl yapıldığı ve kullanılan yöntemler detaylandırılıyor.

adsiz-tasarim-2024-07-16t122705-764.jpg

"MERMİ TEHDİDİ" SALONU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken bir diğer salon ise "Mermi Tehdidi" adıyla anılıyor. Bu salonda, 15 Temmuz darbe girişimi günü saat 09.00'dan gece 22.00'a kadar yaşanan olaylar, 5 dakikalık sinevizyon gösterimi ile sunuluyor.

adsiz-tasarim-2024-07-16t122740-219.jpg

"Karanlığa Atılma" ve "En Uzun Gece" adını taşıyan ana drama salonu, 15 dakikalık belgesel gösterimleriyle yaşanmış ve derlenmiş hikâyeleri anlatıyor. "Tanıklar" salonunda ise 70 vatandaşın verdiği röportajlar gösteriliyor.

ŞEHİTLERİN ANISINA: "SELA" VE "ŞEHİTLİK" SALONLARI

"Sela" ve "Şehitlik" salonları, 251 şehidin anısına yapılmış. Ayrıca, demokrasi nöbetlerinin anlatıldığı ve bir demokrasi ağacının yer aldığı özel bir alan bulunuyor. Müze, vadi bölümüyle 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na bağlanıyor.

Emir Demir, müzenin 15 Temmuz 2021 yılında açıldığını ve bu zamana kadar 200 binden fazla ziyaretçi ağırladığını belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.