2.tur oy pusulası nasıl olacak? İşte 28 Mayıs 2.tur seçim yeni oy pusulası

14 Mayıs seçimlerinin 2.tur 28 Mayıs’a kalmasıyla birlikte yeni oy pusulası merak edildi. 2.tur yeni oy pusulası nasıl olacak? Detaylar haberimizde…

2.tur oy pusulası nasıl olacak? İşte 28 Mayıs 2.tur seçim yeni oy pusulası
Yayınlanma:

14 Mayıs 2023 tarihinde cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin 2.tur’a kalmasının ardından YSK Başkanı Ahmet Yener açıklamalarda b ulunarak şu sözleri söylemişti:

“Sisteme girişi devam eden 35 bin 874 oyun tamamının ilk 2 sıradaki adaydan Erdoğan'a veya Kılıçdaroğlu'na verilmesi halinde de sonucun değişmeyeceğini belirterek, "Böylece 6271 sayılı yasanın 4’üncü maddesinde öngörülen seçilme yeterliliğini hiçbir adayın kazanamadığı görülmüştür. Daha önceden ilan edilen seçim takvimine göre 28 Mayıs 2023 Pazar günü 2’inci tur seçimlerinin yapılmasına kurulumuzca karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

yeni-oy-pusula.jpg

YENİ OY PUSULASI NASIL OLACAK?

Türkiye 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı için ikinci tura kaldı. İkinci tur seçim için geri sayım başlarken oy pusulası örneği 2023 belli oldu.

En çok oy alan iki aday için yeni oy pusulaları basılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek olan ikinci tur yarışında vatandaşların kullanacağı oy pusulası ortaya çıktı.

2'nci tur seçime ilişkin de bilgi veren Yener, oy pusulasında Erdoğan'ın 1, Kılıçdaroğlu'nun 2'nci sırada yer alacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum