22 Haziran 2024’te neler yaşandı? 22 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

22 Haziran 2024’te neler yaşandı? 22 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAKİ GELİŞMELER

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde son bir haftada 4 çocuğun daha açlıktan öldüğü belirtildi.

İtalya'nın başkenti Roma'da ve ikinci büyük kenti Milano'da "Filistinlilere yönelik soykırım dursun" çağrısıyla yürüyüşler düzenlendi.

Yunanistan'da, yüksek hava sıcaklıkları ve şiddetli rüzgar nedeniyle başta Andros Adası olmak üzere birçok noktada çıkan orman yangınlarına müdahale edildi.

TÜRKİYE'DEN GELİŞMELER

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüşe geçmesiyle, yollarda yoğunluk arttı.

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğunda Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesiminde trafik yer yer akıcı yoğun seyrediyor.
Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Ankara istikametinde ise trafik normal seyrinde ilerliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilindeki trafik kazalarında 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 690 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bayram tatilinde dün 597 trafik kazası meydana geldiğini belirten Yerlikaya, bu kazalarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 1007 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Yerlikaya, dün denetlenen 406 bin 165 araçtan 21 bin 129'una hız ve radar işlemi, 39 bin 21'ine ise diğer ihlallerden işlem yapıldığını bildirdi.

Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında makineleri arızalanan gemi, güvenli bölgeye demirletildi.

YANGINLAR

Sinop'un Boyabat ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.

Aydın'da zeytinlik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

Başkent Ankara'da bugün farklı ilçelerde trafik kazaları meydana geldi. Ankara'da kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı. Kaza, Ankara Çevre Yolu'nda meydana geldi.

Kızılcahamam'da otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada, can kaybı olmadığı öğrenildi.

SPORDAN GELİŞMELER

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Gürcistan ile Çekya 1-1 berabere kaldı.

Sırbistan'da devam eden Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda milli yüzücü Hüseyin Emre Sakçı, 50 metre kurbağalamada altın madalya elde etti.

Ankara'da düzenlenen Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'nda iki Türk sporcunun karşı karşıya geldiği finalde altın madalyayı Hacı Arap Yaman kazandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.