26 Ekim 2024’te neler yaşandı? 26 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik.

26 Ekim 2024’te neler yaşandı? 26 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAN GELİŞMELER

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 634 kişi öldü, 12 bin 252 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinin köylerini fosfor bombasıyla bombaladığı bildirildi.

İsrail, 2015'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde yaşayan 7 binin üzerinde Filistinlinin evine yıkım emri gönderdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Filistin'e ve Lübnan'a destek gösterisinde polis çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı.

İtalya'da, işçi sendikalarının girişimiyle pek çok kentte savaş karşıtı yürüyüşler düzenlendi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önemli olan Hatay halkının birliği, beraberliği ve dayanışmasıdır. Cumhur İttifakı olarak sizlerin teveccühüne layık olmaya çalışacağız. Beşeri ve kültürel zenginliğimizin sembol şehri Hatay, bundan sonra belediyecilik hizmetlerinde de artık parmakla gösterilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde enkaz altında kalan ve depremin 5'inci gününde madenciler tarafından 3 saat süren çalışma sonucu kurtarılan İpek ailesini yeni konutunda ziyaret etti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik saldırının ardından Suriye'nin ve Irak’ın kuzeyinde 157 noktaya operasyon yaparak terör örgütü PKK/YPG’ye ait bina, silah ve mühimmat depolarını imha etti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, Cumhuriyet'in 101'inci yılında İstanbul semalarında gerçekleştireceği gösteri uçuşu öncesi prova yaptı.

ANKARA'DAN GELİŞMELER!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı ve sonrasındaki gelişmeler hakkında konuştu. Yeni çözüm süreci iddialarına tepki gösteren Yavaş, "Asker ve polisin kanı hala orada duruyor, yeni maceralara gerek yok" dedi.

Gençlik Parkı'nda T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli’ni ziyarete açıldı.

İkinci Cumhurbaşkanı, asker ve devlet adamı İsmet İnönü'nün evi "Pembe Köşk", 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyarete açıldı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde tartıştığı eşinin bıçağı kendi kalbine saplayarak intihar ettiğini ileri sürülen ve cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ankara Sincan’da aralarında anlaşmazlık olduğu öğrenilen M.G., amcaoğlu H.G.'yi bıçaklayarak öldürdü.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Barosu'nu ziyaret etti.

SPORDAN GELİŞMELER!

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, 10 kişi tamamladığı müsabakada Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Trendyol 1. Lig'de MKE Ankaragücü ile Kocaelispor arasında yapılan maçta ev sahibi takımın taraftarları, tribünde oluşturdukları koreografiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısına tepki gösterdi.

Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında Ahlatcı Çorum FK, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti.

Polonya'da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda milli sporcular, 2'si altın 5 madalya kazandı.

Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Havalı Tabanca takım finalinde ev sahibi Sırbistan'ı 3-1 yenen milli sporcular, altın madalyanın sahibi oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen Dostluk ve Spor Günü etkinliği kapsamında futbol müsabakası yapıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.