26 Haziran 2024’te neler yaşandı? 26 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

26 Haziran 2024’te neler yaşandı? 26 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAKİ GELİŞMELER

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 435 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya'ya bağlı Komi Cumhuriyeti'nde bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 50 kişi yaralandı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Ege Denizi, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mersin'de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Netanyahu'nun, batının da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları, büyük bir felakete yol açacaktır. Bu kanlı planlara karşı batıdan önce İslam alemi ve Orta Doğu'daki kardeş ülkelerin tepki göstermesi gerekir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 47 ilde düzenlenen Narkoçelik-23 operasyonlarında 445 kişinin gözaltına alındığını, 304 kilogram uyuşturucu madde ve 96 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski ve Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ile Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci'nin 4. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Fidan, İsrail'in, kendi güvenliğini sağlama adı altında, tüm dünyanın gözü önünde Gazzelileri katlettiğini belirterek, "İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, vakit çok geç olmadan bu tutumlarını gözden geçirmelidir." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugün milli iradenin yanında duran, darbecileri yargılayan, millet düşmanlarından hesap soran bir yargı sistemimiz vardır." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 14 Haziran haftasında, bir önceki haftaya göre 149 milyon dolar artarak 146 milyar 301 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifle öğretmene şiddete karşı cezalar ağırlaştırılacak.

YANGINLAR

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangın kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti'nin yer aldığı Behram köyündeki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

ABD'nin bağımsızlığının 248. yıl dönümü vesilesiyle Ankara'da resepsiyon düzenlendi.

Ankara'da vatandaşlar, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda Çekya ile yaptığı karşılaşmayı Atatürk Orman Çiftliği'nde kurulan dev ekrandan izledi.

Ankara'da, otoyolda seyir halindeyken önüne atlayan kişinin saldırısına uğrayan ve aracı gasp edilen TIR sürücüsü Selim Örencik, yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Ankara’da aracında bayılan kadını, vatandaşlar camları kırarak kurtarmaya çalıştı. Camlar kırılarak ulaşılan kadın sürücüye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu’nda oynanan Türkiye ile Çekya karşılaşmasını Başkentliler, kurulan dev ekranlardan izledi.

SPORDAN GELİŞMELER

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. F Grubu'nun son hafta maçında Türkiye, uzun süre 10 kişi oynayan Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Teknik direktör Volkan Demirel'in 71 yaşında vefat eden babası Ali Naci Demirel, son yolculuğuna uğurlandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.