27 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 27 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

27 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 27 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nde 1 milyon 300 bini aşkın Filistinlinin, Gazze içinde çeşitli bölgelere zorunlu göç ettiği, bu göçlerden çoğunun kuzeyden güneye gerçekleştiği duyuruldu.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde "güvenli" olduğunu iddia ettiği bölgelerde, 1 günde düzenlediği saldırılarda, 54 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısında 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 6'sı ağır 24 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kanada'nın batısındaki Alberta eyaletine bağlı Jasper bölgesinde etkili olan orman yangınlarının ardından araçların eridiği, evlerin küle döndü.

Türkiye’den gelişmeler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini duyurdu.

TBMM'de, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasına ilişkin tezkere kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden kanun teklifinin kabul edilen 29. maddesine göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseltilecek.

TSK unsurlarının Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından müştereken belirlenecek bölgelerinde 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde yapımı devam eden Güneysu Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliğini de ziyaret etti.

Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda konuşan Erdoğan, "0 bin masumun katilini alkışlayanları gördükçe sadece insanlık için değil kendi geleceğimiz için de endişeleniyoruz. Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin o kirli gözlerini yarın Anadolu'ya dikmeyeceklerini kim garanti edebilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyeleri eleştirerek, "Vals gösterisine gelince, Roma turuna gelince para var. Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcunu ödemeye gelince para yok. 96 milyar liralık borcun 65.1 kısmı CHP’li belediye ve iştiraklarına ait. Borcu 1 milyar liranın üstünde olan 6 ilçe var 5’i CHP’li." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'nın Gemlik Belediyesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP'li belediyelerin borçlarını ödemediği yönündeki açıklamalarına ilişkin Özel, Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek, “Tayyip Erdoğan, mali darbe yapmaya devam ediyor. Asla ve asla teslim olmayız. Bu borcun tamamını sizinkiler yaptı. Bu yaptığı, milletin seçtiğine darbe yaparak hizmet ettirmemektir. Millet bunları affetmez" dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in kalp ameliyatı geçirdi.

Ankara'daki gelişmeler

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, inşaat halindeki bir gökdelenin önünde istiflenen yalıtım malzemelerinin bilinmeyen bir nedenden dolayı tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevler, hızla büyüyerek gökdelene sıçradı.

Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Yüzbey Köyü Ardıç Mevkii'nde, define arayan kişiler tarafından meydana geldiği öne sürülen bir metan gazı patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 3 kişiyi bıçakla yaralayan ve polise de saldırmaya çalışan şahıs, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan Gökçeyurt Vadisi'ndeki lavanta bahçesi, fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin yeni gözde mekanı haline geldi.

Spor dünyasından gelişmeler

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde milli boksör Kaan Aykutsun, son 16 turuna yükseldi.

Galatasaray Futbol Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) temsilcisi Parma'ya 2-0 mağlup oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Gizem Özer elendi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.