29 Haziran 2024’te neler yaşandı? 29 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

29 Haziran 2024’te neler yaşandı? 29 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAKİ GELİŞMELER

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı, son 48 saatte 69 artarak 37 bin 834'e yükseldi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda 13 Filistinli yaşamını yitirdi, aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Almanya'nın Başkenti Berlin'de, Filistin'e destek eyleminde çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'nın yaklaşık 50 kilometre uzağındaki Kaçimidi ve Parnitha bölgelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5'i FETÖ mensubu, 7 kişinin Edirne'de yakalandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürüyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 6 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde belirlediği 4 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İzmir'de devam eden Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme yangınlarına 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren ormanın kahramanları cansiparane mücadelesini sürdürüyor."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince restore edilen tarihi Şeker Hanı'nın açılışına katıldı.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, bu konuda planlı, düzenli ve istikrarlı adımlar atacaklarını belirtti.

YANGINLAR

İzmir'de 8'i orman, 8'i kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı, yangınlardan 11'i kontrol altına alındı. İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan orman yangınına halen müdahale ediliyor. Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan yangın, Kuşadası yönüne doğru ilerliyor. Bayraklıdede Mahallesi'nde bulunan 2 otel ve birçok ev ile Pamucak bölgesindeki bir otel, yangının etkisi altında kalarak tahliye edildi.

Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Tatlıca Mahallesi'nde, ekili tarım arazisinde sebebi bilinmeyen bir olaydan ötürü çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

Ankara'nın Altındağ ilçesinde söğüt ağacı, rüzgarda yıkılarak park halindeki araçların üzerine devrildi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir mağazada çıkan yangına vatandaşlar pet şişeyle müdahale etti.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde serinlemek için gölete giren genç boğuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı "gizli tanık" soruşturması kapsamında 6'sı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

SPORDAN GELİŞMELER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda İsviçre, İtalya'yı 2-0 yenerek ilk çeyrek finalist oldu.

MKE Ankaragücü Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan İsmail Mert Fırat, yeniden başkanlığa seçildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.