31 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 31 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

31 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 31 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki bir hastanenin yakınlarına düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı, hastane çevresindeki sağlık altyapısının hedef alınması endişelerini yeniden gündeme getiriyor.

Türkiyeden Gelişmeler

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturma kapsamında amcası gözaltına alındı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın eşi Yasemen Yıldız hayatını kaybetti.

Esenyurt'ta 33 katlı binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken binada mahsur kalanların tahliye çalışması aralıksız devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okulu'nda gerçekleştirilen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde, 410'u Türk, 17'si misafir olmak üzere toplam 427 öğrencinin mezuniyetini kutladı.

Ankaradan gelişmeler

Ankara'nın simgesi haline gelen Kuğulu Park'ta, doğanın güzellikleri bir kez daha gözler önüne serildi. Parkın yeni sakinleri olan 8 yavru kuğu, geçtiğimiz günlerde dünyaya geldi. Bu sevindirici haberin ardından, Ankaralılar parka akın etmeye başladı.

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Fatih Köprüsü durağında bulunan üst geçidin asansörü çalışmıyor. Engelli bireyler, hamile kadınlar ve 65 yaş üstü vatandaşlar uzun zamandır çalışmayan asansörler nedeniyle üst geçidi kullanamıyor.

MKE Ankaragücü, İmalat-ı Harbiye işçileri tarafından 31 Ağustos 1910'da kurulan ve 114 yıldır Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olarak varlığını sürdüren bir camia olarak tarihine bir yıl daha ekledi.

Ankara’da uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı. Operasyonda 23 binden fazla sentetik ecza ile 2 adet tabanca ele geçirildi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Ortaköy Mahallesi'nde yer alan Mermerciler Sitesi’ndeki bir kereste imalathanesinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevrede paniğe neden oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.