ABD ve 4 ülkeden Orta Doğu için acil toplantı kararı

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın Orta Doğu'daki gerginliği değerlendirmek üzere acil toplantı yapma kararı aldığını duyurdu.

ABD ve 4 ülkeden Orta Doğu için acil toplantı kararı
Yayınlanma:

Tajani, toplantının Paris’te yapılacağını belirterek, bölgedeki gelişmelere dair endişelerini dile getirdi.

"GAZZE'DEKİ SİVİLLER İÇİN ENDİŞELİYİZ"

Roma’da düzenlediği basın toplantısında Tajani, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarına dikkat çekerek, sivillerin durumundan duydukları kaygıyı ifade etti. "İnsani yardım kuruluşlarının çalışanları da askeri saldırılardan korunmalıdır" diyen Tajani, bu konuda uluslararası toplumun daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

DİPLOMATİK GİRİŞİMLER DEVAM EDECEK

Toplantıda, bölgedeki gerilimi azaltmak için diplomatik yolların masaya yatırılacağını söyleyen Tajani, Orta Doğu'daki duruma çözüm bulma çabalarının devam edeceğini belirtti. Özellikle esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların Filistin’e ulaştırılması konularında görüşmelerin yoğunlaşacağı ifade edildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE G7 ZİRVESİ

Tajani, Orta Doğu ile ilgili bir diğer önemli toplantının önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta gerçekleştirileceğini açıkladı. G7 ülkelerinin bakanları, ateşkes ve bölgedeki insani durum hakkında daha fazla görüş alışverişinde bulunacak.

İSRAİL’E YAPTIRIM TARTIŞMASI

Lübnan'da yaşanan gelişmelerin ardından İsrail'e yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna yanıt veren Tajani, İsrail'e yönelik bireysel yaptırımların hatalı bir adım olacağını düşündüğünü belirtti. Diplomatik diyalog kapılarının açık tutulması gerektiğini vurgulayan Tajani, İsrail ile temasın kesilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.