Asgari ücrete ara zam iddiası

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomik sıkıntıların giderilmesi için iktidar kanadından yapılan hamleler, Ankara'da yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Asgari ücrete ara zam iddiası
Yayınlanma:

Kaynaklar, doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini ve bu zamların Haziran ayında enflasyon açıklandıktan sonra yansıtılması halinde eylül ayı gibi asgari ücrete ara bir zam yapılacağını öne sürdü.

Ekonomik krizin etkileriyle birlikte Türkiye'de yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi sıkıntıların artması, 31 Mart yerel seçimlerine de yansıdı. İktidar kanadının ekonomik sıkıntıları gidermek adına ardı ardına hamleler yapmasıyla birlikte, Ankara kulislerine düşen bu iddia büyük ses getirdi.

İddiaya göre, hükümetin asgari ücrete ara bir zam yapılmasına sıcak baktığı ancak ekonomi yönetiminin bu konuda olumsuz bir tavır sergilediği belirtiliyor. Doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiği ve enflasyonun açıklandıktan sonra bu zamların yansıtılması durumunda eylül ayında asgari ücrete bir ara zam gelebileceği öne sürülüyor.

Özellikle çalışanların merak ettiği konulardan biri olan olası bir zam durumunda rakamın ne olacağı ise tartışma konusu. Kaynaklar, 3 ya da 4 bin liralık bir artışın konuşulduğunu ifade ediyorlar.

2024 net asgari ücretin 49 artışla 17.002 lira olduğu ve bu durumun işverene maliyetinin 23.502 lira olduğu belirtiliyor. Bu durumda, yeni asgari ücretin bir işçi için işverene aylık maliyetinin 23 bin 502 lira 94 kuruş olacağı hesaplanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.