Atatürk'ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 99. yıl dönümü

99. yıl dönümünde en yüce hemşehrileri Atatürk'ün manevi huzuruna çıktılar.

Atatürk'ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 99. yıl dönümü
Yayınlanma:
Güncelleme:

99. yıl dönümünde en yüce hemşehrileri Atatürk'ün manevi huzuruna çıktılar. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 99. yıl dönümü nedeniyle beraberindeki yönetim kurulu, Seymenler ve üyelerden oluşan geniş bir katılımla birlikte Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Anıtkabir’deki törende Atatürk’ün mozelesine çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından Özaslan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Yüce Hemşehrimiz Büyük Atatürk. Ankara Kulübü Derneği'mizin yeni seçilen yönetim kurulu, Ankaralılar ve Seymenler olarak 27 Aralık 1919'da Dikmen sırtlarında olduğu gibi aynı kararlılıkla yine huzurundayız. Doğu dünyasının en önemli çağdaşlaşma merkezi ve mazlum dünyanın kalbi Başkent Ankara'mızın hemşehrileri olarak gururla ifade etmek isteriz ki ilkeleriniz sadece bizim değil, tüm mazlum milletlerin ve insanlığın uygarlık yürüyüşünü aydınlatmaktadır. Bizler Ankara ve Ankaralılığın, Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet kültürü olduğunun idrakindeyiz. En büyük hemşehrimizin siz olduğunuz bilinciyle her zaman da yanınızda olacağız. Ankaralılar ve Seymenler sizin gösterdiğiniz aydınlık yoldan hiçbir zaman sapmayacaktır. Huzur içinde yatınız."

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan başkanlığındaki heyet, Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret etti, aziz şehitlerin ruhuna dua etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.