Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı

Aydın'ın Didim ilçesinde, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi için baba evinde helallik alındı ve dua edildi.

Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Didim Devlet Hastanesi'nden alınarak Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Evde, Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, eşi Hamid Mazhar Ali ve diğer akrabalar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da hazır bulundu. Dua edilmesinin ardından cenaze, Didim Merkez Camii'ne nakledildi.

Helallik alınmasının ardından evin önünde toplanan vatandaşlar "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak protesto gösterisinde bulundu. Ayrıca, helallik öncesi baba Eygi'yi ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başsağlığı dileklerini iletti.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, öğle saatlerinde Didim Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene, çok sayıda vatandaş da katıldı.

İSRAİL ASKERLERİNİN EYGİ'Yİ KATLETMESİ

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı. Filistinlilere destek vermek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinli bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de yaşamını yitirdi.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yürütülen işlemlerin ardından Eygi'nin naaşı, Tel Aviv'den Bakü'ye getirildi ve dün yurtta törenlerle karşılandı. Cenaze, İzmir'deki adli tıp işlemlerinin ardından Aydın'ın Didim ilçesine nakledildi.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.