Bakan Fidan, Gazze’de ateşkes için Amman’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi (AL) Gazze Temas Grubu'nun toplantıları çerçevesinde 18 Eylül'de Ürdün'ün başkenti Amman'a hareket ediyor.

Bakan Fidan, Gazze’de ateşkes için Amman’a gidiyor
Yayınlanma:

Bakan Fidan, Amman'da Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlama amacıyla İİT-AL Gazze Temas Grubu temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirecek. Toplantıda, Gazze'deki devam eden krizlerin sona erdirilmesi, İsrail-Filistin çatışmasının çözülmesi ve iki devletli çözümün uygulanması gibi konular değerlendirilecek. Ayrıca, Madrid'de kabul edilen bildiride belirtilen Gazze'ye acil ve kesintisiz insani yardımın ulaştırılması ve BM Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) desteklerinin artırılması da toplantının gündeminde olacak.

Fidan’ın, Amman'daki toplantıda Filistin Devleti'nin BM'ye tam üyeliği ve uluslararası tanınmasının artırılması için baskı yapılması gerektiğini vurgulaması ve İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan soykırım davasına uluslararası destek sağlanması çağrısını yinelemesi bekleniyor. Ayrıca, İİT-AL Gazze Temas Grubu üyelerinin, ziyaretleri sırasında Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından kabul edilmeleri planlanıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.