Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde! Tarih verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon vatandaşın emekli olduğunu belirterek, "Bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. " dedi.

Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde! Tarih verdi!
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz" dedi. Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak sorusuna da yanıt veren Bakan Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

İşte Bakan Işıkhan, EYT kapsamında yaklaşık 2 milyon vatandaşın emekli olduğunu belirterek, yaklaşık 2.5 milyon vatandaşın da 5 yıl içinde sisteme girmesini beklediklerini ifade etti. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişinin olduğunu belirten Işıkhan, takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini duyurdu.

"BAYRAMDAN ÖNCE VERECEĞİZ"

Işıkhan, bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağına dair ise şu bilgileri paylaştı:

"Bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum