Bakan Kurum müjdeyi verdi: Yıl sonuna kadar 70 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarına ilişkin, "Allah'ın izni, liderimizin desteği, aziz milletimizin dualarıyla hızımızı daha da artıracağız ve önümüzdeki 60 günde yapacağımız 70 bin yeni yuvamızı da teslim ederek, yıl sonuna kadar teslim sayımızı en az 200 bine ulaştıracağız." dedi.

Bakan Kurum müjdeyi verdi: Yıl sonuna kadar 70 bin konut teslim edilecek!
Yayınlanma:

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Kurum, şunları söyledi:

"85 milyon büyük Türk milleti müsterih olsun. Biz bu milletin evlatları olarak tüm şer odaklarına inat daha çok çalışacağız, üreteceğiz. Deprem bölgesi başta olmak üzere ülkemizin 780 bin kilometrekare vatan toprağının her yerinde en güzel hizmetleri, en güçlü eserleri yapmaya Allah'ın izni, aziz milletimizin destekleri ve dualarıyla devam edeceğiz."

Kurum, Türkiye'nin düşmanlarına karşı azimle mücadeleyi sürdüreceklerini, kararlılıklarını ortaya koymak için Hatay'da toplandıklarını ifade etti.

Depremden etkilenenler illerdeki vatandaşların konutlarına kavuşmasının mutluluğuna şahitlik ettiklerini aktaran Kurum, şunları kaydetti:

"İnşa ettiğimiz 130 bininci yuvamızın anahtar teslimini gerçekleştiriyor, 'Yeniden daha güçlü Anadolu, Hatay, büyük Türkiye' diyoruz. İnşallah burada yapacağımız her eserimiz, atacağımız her adımımız buradaki annelerimiz, yavrularımız, Hatay ve 11 ilimiz için olacaktır."

Bakan Kurum, milletin 6 Şubat 2023'teki depremlerde tarihin en büyük dayanışmasını ortaya koyduğunu, sevgisini, umudunu ve ümidini paylaştığını ifade etti.

Afetten etkilenen illerdeki 1900 şantiyede 160 bin işçi ve emekçiyle seferberlik ruhunda çalıştıklarını belirten Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

"Depremzede kardeşlerimizle ahdimizi yeniliyorum. Allah'ın izni, liderimizin desteği, aziz milletimizin dualarıyla hızımızı daha da artıracağız ve önümüzdeki 60 günde yapacağımız 70 bin yeni yuvamızı da teslim ederek, yıl sonuna kadar teslim sayımızı en az 200 bine ulaştıracağız. 2025 yılı sonuna kadar inşallah hep birlikte tüm depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına, iş yerlerine hep birlikte kavuşturacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.