Bakan Memişoğlu'ndan, 'Gaziler Günü'nde gazilere anlamlı ziyaret

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Ankara'da yer alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören gazileri ziyaret etti.

Bakan Memişoğlu'ndan, 'Gaziler Günü'nde gazilere anlamlı ziyaret
Yayınlanma:

Sağlık Bakanı Memişoğlu’na, Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe ve hastane başhekimi Prof. Dr. Engin Koyuncu eşlik etti. Ziyaret sırasında Bakan, hastanede oluşturulan Gazi Müzesi’ni gezdi ve robotik rehabilitasyon ile protez yapım süreçleri hakkında bilgi aldı. Tedavi gören gazilerle sohbet eden Memişoğlu, onlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sağlık durumlarını yakından takip etti. Ziyaretin ardından gaziler ve aileleriyle birlikte hastane bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.

memisoglu-gazi-manset-1-1.jpg

“BU VATAN SİZE MİNNETTAR”

Kahvaltı esnasında konuşma yapan Bakan Memişoğlu, tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutlayarak, şehit ve gazilere olan minnettarlığını dile getirdi. “Bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vatanı bize emanet eden şehitlerimize rahmet diliyorum. Siz gazilerimiz ise bizim baş tacımızsınız. Bu ülke, sizlerin fedakarlıkları sayesinde ayakta duruyor," diyen Memişoğlu, gazilerin milletin gözünde özel bir yeri olduğunu vurguladı.

memisoglu-gazi-manset-1-4.jpg

“HER BİR VATANDAŞ BU ÜLKENİN NASIL KAZANILDIĞINI BİLMELİDİR”

Memişoğlu, Türkiye'nin bu toprakları kazanırken ödediği bedellerin unutulmaması gerektiğini belirterek, her vatandaşın bu bilince sahip olmasının önemine değindi. “Bu ülkenin nasıl kazanıldığını ve nasıl korunduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu bilinçle daha çok çalışmalı ve gazilerimize olan borcumuzu ödemek için elimizden geleni yapmalıyız. Sizler her zaman bizimle birliktesiniz, bir gün değil, her gün Gaziler Günü'müz” ifadelerini kullanan Memişoğlu, gazilerin tedavisine en iyi şekilde devam edileceğini belirtti. Hastanenin sunduğu hizmetlerden övgüyle söz eden Memişoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti ve daha iyisini yapma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

memisoglu-gazi-manset-1-5.jpg

GAZİLERE SANAT VE SPORLA MORAL DESTEĞİ

Ziyareti sırasında Gazi Recep Yavuz’un filografi sergisini de gezen Bakan Memişoğlu, Yavuz’la sohbet ederek yaptığı eserlerden dolayı kendisini tebrik etti. Yavuz, hastanedeki tedavi sürecinde sanatsal faaliyetlerin moral desteği sağladığını dile getirdi. Memişoğlu ayrıca, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılan tekerlekli sandalye tenisçisi Uğur Altınel, milli atıcı Gazi Astsubay Murat Oğuz ve milli okçu Yavuz Papağan ile de bir araya geldi. Sporcuları tek tek tebrik eden Memişoğlu, onların başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi.

memisoglu-gazi-manset-2.jpg

TAVLA MAÇI İLE NEŞELİ ANLAR

Ziyaret sırasında Gazi Göksel Gümüş, Bakan Memişoğlu'na tavla oynamayı teklif etti. Bakan, bu isteği geri çevirmeyerek Gümüş ile keyifli bir tavla maçı yaptı. Maç sırasında esprili diyaloglar yaşandı. Bakan Memişoğlu, “Durumun iyi değil, ben sana söyleyeyim,” diyerek Gümüş’e takılırken, Gümüş ise, "Valla şanslısınız. Oyun yetmiyor, şans da lazım," diyerek yanıt verdi. Maçı hastanedeki diğer gaziler de keyifle takip etti. Memişoğlu, gazilere olan şükranlarını tekrar dile getirerek ziyaretini sonlandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.