Bakan Tunç'tan tepki: "Yargıya yönelik tehditler kabul edilemez"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat’ın tahliyesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekti. Bakan Tunç, yargı süreçlerine müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, yargıya yönelik tehditleri sert bir dille eleştirdi.

Bakan Tunç'tan tepki: "Yargıya yönelik tehditler kabul edilemez"
Yayınlanma:

Bakan Tunç, Engin Polat’ın tahliyesi sonrası yaşanan tepkilere ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhuriyet savcılığının itirazda bulunduğunu ifade etti. Yargıya olan güvenin önemine değinen Tunç, “Dosyaya bakan hakimler, yargı sürecinde en doğru kararı verecektir. Dışarıdan dosyadaki delilleri değerlendirme imkanımız yok, bu yüzden yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına güvenmek zorundayız” dedi.

"YARGI DAHA DİKKATLİ VE SORUMLU DAVRANMALI"

Tunç, yargının kararlarını bağımsız ve tarafsız bir şekilde vermesinin önemini vurgulayarak, sorumluluk sahibi kişilerin yargı süreçlerinde daha dikkatli ve özenli davranması gerektiğini belirtti. Bakan, toplumun vicdanını rahatlatacak bir karar alınacağına inandığını söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Tunç, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in yargıya yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Yargıya yapılan tehditlerin kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Tunç, “Yargının bağımsızlığına destek olunması ve sorumlu davranılması gerekir” dedi. Eski Türkiye’deki bazı yaklaşımların günümüzde de devam ettiğini belirten Tunç, bu tür yaklaşımların yargı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini dile getirdi.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.