Bakan Uraloğlu'ndan Marmara Denizi'nde batan kargo gemisine ilişkin açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Marmara Denizi'nde, batan kargo gemisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bölgede arama- kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir." dedi.

Bakan Uraloğlu'ndan Marmara Denizi'nde batan kargo gemisine ilişkin açıklama!
Yayınlanma:

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bölgede arama- kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bölgedeki gemilere çağrılar yapılmıştır." dedi.

BÖLGEDE GEMİYE DAİR BULGUYA RASTLANMADI!

TCDD'de düzenlenen Yerli ve Milli Araç Üstü Sinyalizasyon Ekipmanı Temini Töreni'nde Marmara Denizi'nde batan kuru yük gemisine ilişkin yaptığı açıklamada Uraloğlu, bölgede gemiye dair bulguya rastlanmadığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, arama kurtarma faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiğini vurgulayarak, bölgede gerek Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü gerekse de Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca arama kurtarma faaliyetleri devam ettiğini belirtti.

URALOĞLU: ÜMİDİMİZ MÜRETTEBATIMIZA SAĞ SALİM ULAŞMAK

Uraloğlu, "Ümidimiz mürettebatımıza sağ salim ulaşmaktır. Bir can salı botuna ulaşıldı, muhtemelen geminin batması sırasında otomatik olarak açıldı." dedi.

Bakan Uraloğlu, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güney batısında 69 metre uzunluğundaki ve 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuru yük gemisinden saat 06.32'de Bakanlık sistemlerine acil durum sinyali geldiğini hatırlattı.

Geminin, dün akşam saat 20.00 sularında Marmara Adası'ndan Gemlik'e "dolomit madeni" yüklü olarak seyre başladığını belirten Uraloğlu, saat 07.12 itibarıyla Batuhan A isimli gemiden alınan AIS sinyal kesildiğini aktardı.

Uraloğlu, "Geminin çağrılara cevap verememesi nedeniyle, Arama Kurtarma Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre 'tehlike safhası' ilan edilmiştir." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.