Bakan Yerlikaya'dan Yunan Bakan Stylianides'e 'Karasuları İhlali' telefonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides’i arayarak Yunan botlarının Türkiye karasularını ihlal etmesi üzerine rahatsızlığını dile getirdi. Görüşmede iyi komşuluk ilişkilerinin korunması gerektiği vurgulandı.

Bakan Yerlikaya'dan Yunan Bakan Stylianides'e 'Karasuları İhlali' telefonu
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akşam saatlerinde Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ana gündem maddesi, Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türkiye karasularını ihlal etmesi oldu.

RAHATSIZLIK İLETİLDİ

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Yerlikaya, Yunanistan’a ait botların Türkiye karasularını ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Yerlikaya, bu tür ihlallerin kabul edilemez olduğunu ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

YUNAN BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Yunan Bakan Stylianides ise Türkiye ile olan komşuluk ilişkilerine büyük önem verdiklerini ifade etti. Yaşanan olayın siyasi bir yönü olmadığını belirten Stylianides, bu tür ihlallerin tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Ayrıca, ihlale ilişkin hemen bir inceleme başlatıldığını ve gelişmelerin Türk makamlarına bildirileceğini belirtti.

İNCELEME BAŞLATILDI

Yunan tarafının yaşanan ihlallere dair bir inceleme başlattığını açıklayan Stylianides, Türkiye ile diplomatik ilişkilerdeki hassasiyetin sürdürüleceğinin altını çizdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.