Bangladeş Cemaat-i İslami Heyetinden Cansuyu'na ziyaret

Bangladeş Cemaat-i İslami Hareketi'nden bir heyet, Bangladeş'teki son gelişmeler ve halk ayaklanmasının ardından yaşanan süreçlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü’yü ziyaret etti.

Bangladeş Cemaat-i İslami Heyetinden Cansuyu'na ziyaret
Yayınlanma:

Bangladeş Cemaat-i İslami Hareketi'nden bir heyet Cansuyu Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Bangladeş'teki halk ayaklanmasının ardından ortaya çıkan insani krizler ve acil yardım ihtiyaçları tartışıldı. Özellikle Hindistan tarafından baraj kapaklarının açılması sonucu meydana gelen sellerin yol açtığı yıkım, altyapı sorunları ve temel insani yardım gereksinimleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet, devrik Başbakan Şeyh Hasina'ya bağlı polis güçlerinin, Hindistan’a kaçan Hasina yanlısı unsurların destekçilerine yönelik sert müdahalelerde bulunduğunu, bu müdahalelerde özellikle çocuklar ve gençlerin ciddi yaralar aldığını ve acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

img-8649.jpg

IIFSO GENEL SEKRETERİ DR. MUSTAFA FAİSAL PARVEZ DE KATILDI

Toplantıda ayrıca Uluslararası Müslüman Öğrenciler Federasyonu (IIFSO) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Faisal Parvez, Bangladeş'teki insani yardım faaliyetleri ve uluslararası dayanışma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. 1969'da kurulan IIFSO’nun, dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer aldığı köklü bir öğrenci federasyonu olduğunu belirten Parvez, IIFSO'nun genel merkezinin İstanbul’da olduğunu ve dünya genelinde geniş çaplı faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

CANSUYU BAŞKANI, BÜYÜK GENÇLİK KONGRESİ’NE DAVET EDİLDİ

Dr. Parvez, sunumunun ardından Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü'yü, IIFSO’nun Ekim ayında İstanbul'da düzenleyeceği Büyük Gençlik Kongresi’ne davet etti. Ziyarette, IIFSO İcra Kurulu Üyeleri, Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Müşaviri ile ÖNDER Dış İlişkiler Başkanı İsmail Mansur Özdemir de hazır bulundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.