Başkent Ankara Meclisi Ceylan’la devam dedi
Ankara’nın en büyük Çatı Sivil Toplum Kuruluşu olan Başkent Ankara Meclisi’nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Başkent Ankara Meclisi (BAM) Ülkemizin her yöresini Ankara’da temsil eden Hemşehri Dernekleri ve Federasyonlarını, tek bir çatı altında toplayarak Ankara’nın ve Ankara’da yaşayanların yarınları için çalışmalar yapıyor. Ankara’nın en büyük Çatı Sivil Toplum Kuruluşu olan Başkent Ankara Meclisi’nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul; Ankara da faaliyet gösteren Hemşehir Dernekleri Federasyon Genel Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve Ankara’nın Kanaat Önderleri’nin geniş katılımı ile yapıldı. Yönetim ve Denetleme Kurulu’nda Hemşehri Dernekleri Federasyon Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve Ankara’nın Kanaat Önderleri yer aldı.
HEMŞEHRİ DERNEK FEDERASYONLARI YÖNETİMDE
Başkent Ankara Meclisi’nin kurucuları arasında bulunan Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nu temsilen katılan Genel Başkan Hilmi Gökçınar, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, Çankırılı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır da kongre divan heyetinde yer aldı. Divan üyeliği görevini üstlenen Hilmi Gökçınar, delegelerin oylarıyla BAM Yönetim Kuruluna seçildi.
CEYLAN GÜVEN TAZELEDİ
Başkent Ankara Meclisi 5. Olağan Genel Kurulu’nda güvenoyu tazeleyen Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, yaptığı konuşmada 2013’ten bu yana Başkent Ankara Meclisi’nin (BAM) ülkemizin her yöresini Ankara’da temsil eden hemşehri dernekleri ve federasyonlarını tek çatı altında birleştirmeye çalıştıklarını aktardı. Başkent Ankara’nın sahiplenilmesi ve Başkentlilik bilincinin oluşturulması için yola çıktıklarını söyleyen Ceylan, Başkent Ankara Meclisi’nin siyaset üstü bir yaklaşımla Ankara’nın kanaat önderleri, STK’lar, kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde olduklarını vurguladı. Başkent Ankara’nın sesi olabilmek için “Ortak Akıl” toplantıları düzenlediklerini belirten Ceylan, “Başkent Ankara’nın en önemli eksiği ortak bir sesin çıkmamasıdır” dedi.
Ceylan, Bu eksikliği tamamlaması için BAM’ında aralarında bulunduğu, Ankara Valiliği, Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Ticaret Borsası (ATB) Ankara Kulübü Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çeşitli konularda Ortak Akıl toplantıları düzenleyerek Ankara’nın önemli bir eksiği olan istişare kültürünün oluşmasını sağlamak için çalışmalara devam edildiğini söyledi.
27 Aralık 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi ile ilgili yapılan kutlamaların Ankara’nın ve Ülkemizin tarihi açısından ne kadar önem arz ettiğine değinerek, Bu kapsamda Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yılı olan 2019 yılı kutlamalarının büyük bir coşkuyla yapıldığını ifaden Ceylan, “Başkent Ankaramızda faaliyet gösteren tüm paydaş STK’ların katkılarıyla birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik.” ifadelerine yer verdi. BAM Başkanı Ceylan, “Başkent Ankara için yapılan projelere destek veriyoruz” dedi.
Ankara-İstanbul arası Yeni Nesil Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Tarihi İpekyolu’ndan geçmesi için konun muhatapları ile toplantılar düzenlediklerini ifade eden Ceylan, konuşmasına şöyle devam etti, “Ankara- İstanbul arası Yeni Nesil Hızlı Tren projesini ortak akıl ve istişare ile hareket ederek bu projenin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunduk. Yaptığımız ortak akıl ve istişare toplantıları neticesinde Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızında başta sayın Bakanımız olmak üzere ilgili tüm yetkililerle görüş alış verişinde bulunduk. Bu konu ile ilgili isteklerimizi güçlü bir şekilde ifade ettik. Başkent Ankara’ya yapılacak olan projeler hakkında Ankara’daki Başkentlilik bilincine sahip tüm STK’lar ile Ankaramızın sorunlarını her platformda dile getirdik. Başkentlilik bilincini oluşmasını sağlamak BAM’ın en önemli görevlerinden birisidir” ifadelerini kullandı.
Ankara’nın ihtiyacı olan Başkentimize yakışır bir stadyumun olmamasına vurgu yapan Ceylan, “Stadyum için gerekli girişimlerde bulunarak mevcut 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine 45 bin kişilik UEFA standartlarında modern bir stadın yapılması için gerekli destekleri veriyoruz. Ayrıca Cebeci Stadyumu için yaptığımız girişimlerle Millet Bahçesi yapılmasını sağladık” dedi.
Başkent Ankara’nın köklü bir tarihi olduğuna ve bu tarihi gün yüzüne çıkarmak ve akıllarda tutabilmek için Ankara’nın yakın tarihine tanıklık eden “Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışmasını” yaptıklarını belirten Ceylan, “Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması’nın Başkent Ankara’nın geçmiş hafızasını yoklayıp bunu somutlaştırarak gelecek nesillere aktarmak için yapılmış olan çok kıymetli bir eserdir. İnanıyorum ki bu çalışma Başkent Ankara’yı anlamak, derinlemesine öğrenmek isteyen nesillerimiz için yol gösterici bir kaynak olacaktır” dedi.
Genel Kurul’da BAM kurucularından Eski Ankara Valisi ve Milletvekili, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük, Eski Ankara Milletvekili Eyyüp Sanay, Eski Çankırı Milletvekili Hakkı Duran, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, Konut Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Uğur Gözel söz alarak Ankara ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktardı.
BAM CEYLAN DEDİ
Divana sunulan tek yönetim kurulu listesinde Başkent Ankara Meclisi’nin kuruluşundan bu yana yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan Başkanlığa oybirliği ile tekrar seçildi. Yeni Yönetim Kurulu Asil; Nevzat Ceylan, Adem Can, Ahmet Koç, Ali Hacıfazlıoğlu, Ayşe Yıldız, Cemal Sertkaya, Deniz Delikkaya, Erdoğan Yıldırım, Hasan Şen, Hayri Çağır, Hıfzı Kuruşa, Hilmi Gökçınar, Hilmi Yaman, İhsan Aydeğer, Muammer Bostan, Murat Kandazoğlu, Murat Karasu, Nazlı Pınar Aygündüz, Tahir Çelik, Tülay Bekar, Uğur Kızılca olarak seçildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.