Başkent Ankara'da Suudi Arabistan Milli Günü kutlandı

Suudi Arabistan Krallığı’nın 94. Milli Günü, Ankara’da düzenlenen görkemli bir resepsiyonla kutlandı. Etkinlikte, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin önemi bir kez daha vurgulandı.

Başkent Ankara'da Suudi Arabistan Milli Günü kutlandı
Yayınlanma:

Ankara’daki bir otelde düzenlenen resepsiyon, İstiklal Marşı ve Suudi Arabistan milli marşının okunmasıyla başladı. Etkinliğe, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve birçok yüksek rütbeli askeri yetkili ile yabancı misyon şefleri katıldı.

İKİLİ İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Fahad Bin Assaad Bin Abdulkareem Bin Abualnasr, açılış konuşmasında Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin gelişimine dikkat çekti. Özellikle Arap-İslam Zirvesi sonrasında oluşturulan Gazze Temas Grubu ile iş birliğinin sürdüğünü belirtti.

MEKKE YOLU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Büyükelçi Abualnasr, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 6,8 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Ayrıca, 2023 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Suudi turist sayısının 800 bini aştığını ve Türk hacı adaylarına yönelik “Mekke Yolu” projesinin hayata geçirildiğini aktardı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suudi Arabistan ile savunma ve güvenlik alanındaki iş birliğine vurgu yaptı. Ekonomik ve ticari ilişkilerin giderek güçlendiğini söyleyen Güler, askeri eğitim faaliyetleri ve tatbikatların bu dayanışmanın somut göstergeleri olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.