Batıkent’te trafik 'can pazarı'

Ankara Batıkent'te sürücülerin kurallara uymamakta ısrar etmeleri yüzünden can kayıpları yaşanmaya başladı.

Batıkent’te trafik 'can pazarı'
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara'da, Ressam Hücran Bulur (25), yaya geçidinden geçerken, 50 kilometre olan hız sınırını aştığı iddia edilen sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybetti. İddialara göre sürücü, 50 olan sınırının çok üzerinde bir hızla Batıkent Bulvarı’ndan geçerken Bulur’un ölümüne sebep oldu.

Ailenin iddiasına göre sürücü Özer Sağlamyürek, yoldan 160 kilometre hızla geçiyordu. Baba Veysel Bulur, “Hücran'a vurup yaklaşık 20 metre sürüklüyor. Oğlumun vücudunda kırılmadık kemik kalmamış. En ağır cezayı almasını istiyoruz. Oğluma yardım bile etmemiş. Ailesini arayıp kendisi için yardım istemiş." derken, geçtiğimiz Cumartesi günü Batıkent Murat Karayalçın Meydanı’nda konuya dikkat çekilmek için bir eylem yapıldı.

ÖLÜMLÜ KAZALAR SÜRPRİZ DEĞİL

Ancak Batıkent’i bilenler için bu acı olay hiç de sürpriz olmadı. Göz göre göre , beklenen bir cinayet oldu Hücran Bulur’un vefatı.

Sosyal medyada bir kullanıcının kazaya dair yaptığı yorum şuydu: “Allah rahmet eylesin. Batıkent’te bu olaylar az bile yaşanıyor. Kimse kurallara uymuyor, kimse kırmızı ışıkta beklemiyor.”

Sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Hücran Bulur’un vefat ettiği yol ile Ergazi Mahallesi içinde birkaç bölgede gözlem yaparak bu iddianın peşine düştük.

IŞIKTA DURMAMAK KURAL OLMUŞ

Maalesef bölgeye bir 'kuralsızlık' hakim olmuş durumda. Okul bölgelerinde dahi ışıkta bekleme sürücüler için zaman kaybı görülüyor.

7.jpg
Kırmızı ışığa rağmen geçen araç soldan kurallara uygun şekilde gelen aracı tehlikeye attı.

6.jpg

Bu fotoğraflar Kardelen Şehit Burak Abikebahşi Ortaokulu önünde çekildi. Okul bölgesinde dahi kırmızı ışık ihlali yapılması diğer bölgeler için ip ucu veriyor.

Sola dönmek isteyen araçlar için kırmızı yansa da araçlar kendi bölgelerinde durmak yerine yol ihlali yaparak yolun ortasında bekliyor.

5.jpg

Batıkent Bulvarı’nda yaya geçidine sürücüler halen uymuyor. Yaşanan acı olay da ders olmamış görünüyor. Kısa mesafede olan iki ışık arasında dahi sürücüler belirlenen hız limitinin çok üzerinde geçiyor buradan.

3-001.jpg

Batıkent Meydan’ın devamı olan yolda toplu taşıma araçları başta olmak üzere, diğer araçlar da yanan ışıkta adeta santim santim ilerleyerek ışık ihlali yapıyor.

1-001.jpg4.jpg

'DENETİM ARTIRILSIN' BEKLENTİSİ

Yayaların kendilerine yeşil yandığı anda bile tereddütle yola çıktığı, birçok aracı kontrol ettiği yollarda hava kararınca çok daha riskli sahneler yaşanıyor.

Boş olan yolda kırmızı ışıkta bekleyen araçlar korna ve sözlü tacizle rahatsız edilirken, kurala uymayan sürücülerin keyfi tutumu birçok kişinin hayatını riske ediyor.

Hücran Bulur’un acı ölümü henüz çok tazeyken yetkililerin kontrolleri, denetimleri sıklaştırarak bu keyfi tutumların önüne geçmesi mahalle halkının en büyük talebi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.