BM: Ukrayna'daki savaşta 11 bin 700 sivil öldü

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'daki savaşta şimdiye kadar 11.700 sivilin hayatını kaybettiğini ve 24.600 sivilin yaralandığını duyurdu.

BM: Ukrayna'daki savaşta 11 bin 700 sivil öldü
Yayınlanma:

BM, üye ülke liderlerine Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için tüm fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi'nde Ekvador ve Fransa'nın talebiyle düzenlenen oturumda, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, Ukrayna'daki durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekti. Msuya, ölü ve yaralı sayısındaki artışın acının dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirtti.

Msuya, Ukrayna'da 10 milyon kişinin zorla yerinden edildiğini, özellikle Ukrayna-Rusya sınırında çatışmanın yeni alanlara yayıldığını ifade etti. Kursk bölgesindeki askeri operasyonlar sonucu 130 bin kişinin yerinden edildiğini belirten Msuya, siviller ve sivil altyapılara yönelik saldırıların devam ettiğini söyledi.

Msuya, insani yardım operasyonlarının artan askeri faaliyetler nedeniyle zorlandığını ve çalışanların tehlikeye atıldığını belirtti. Ukrayna için duyurulan insani yardım fonuna bu yıl 1,4 milyar dolar katkı sağlandığını ancak bunun yetersiz kaldığını vurguladı. Ukrayna genelinde 14,6 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu ifade eden Msuya, BM Genel Kurulu'na hazırlanan üye ülke liderlerine Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi için çaba gösterme çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.